Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Laptopumda 1 Adet RAM slotu var. 4 GB olan RAM'i yükseltmek istiyorum. 8 GB'lik herhangi bir RAM olur mu? Yoksa 4 GB'lik olan RAM'in özelliklerine göre mi 8 GB'lik RAM almalıyım ?
Aynı hız ve gecikme değerine sahip RAM takmalısınız, mümkünse aynı modelin 8 GB versiyonundan olmalı. Farklı marka ve model de olabilir ama uyumsuzluk gösterebilir. Biraz da şans.
Kullandığın 1.35Vluk 1600mhz DDR3 bellek, gecikme değeri 11. Aynı ya da farklı marka alsan da her zaman uyumsuzluk riski mevcut. Farklı marka olmaz diye bir şey yok özetle.
İkinci el piyasasında aynısından bulmanız mümkün. En az riski olan o olur. Diğer seçeneklerde ise aynı değerlere sahipse küçük bir ihtimal olarak sıkıntı çıkabilir.
Ben 2.el 4GB Samsung belleği geçen sene 50TL'ye aldım, uyumsuzluk riski yoktu çünkü mevcut bellek ile birebir aynı parça numarasına sahipti. Biraz zaman harcayıp sahibinden.com'daki ilanların fotoğraflarına bakarsan belki mevcut olan ile aynı 4GBlık bulabilirsin. Arıza riskini kabullenmen gerek tabii.
Uyumluluk için bellek satıcılarının bazılarında test edilen laptop modelleri için bazı uyumlu modeller listelenir, Kingston'da mevcut. Bellek Arama | Kingston