4K 27" HDR destekli monitör tavsiyesi

taylansss

Hectopat
Arkadaşlar daha önce açılan konulara baktım da işime yarar bir şey bulamadım.

Bana özellikle F/P serisi 4K HDR destekli 27" bir monitör lazım, genelde film için lazım ama arada oyun da oynuyorum. Şöyle 75Hz de olabilir.
Uygun fiyatlı varsa 120-144Hz de olur.
Çok araştırdım ama kafam karıştı, o yüzden danışmak istedim.

Not: 4K monitörlerin masaüstü çözünürlüğünü 1080p yapınca ya da oyunlarda vs 1080p yapınca piksel piksel mi oluyormuş ne, öyle bir şey var mı?

Teşekkürler.

4k Dan sonra 1080p kullanırsan kötü gözükür. Ama sistemsel bir sıkıntı yoktur. 1080p 27 inch için az bana göre.

Yine de fiyat söylemen lazım ki bişey diyebilelim.

Evet öyle bir şey var. 1080p ye düşürüp kullanmayı düşünüyorsan bence düşünmemelisin. Baya buğulu bir görüntü oluşuyor gözün bozukmuş gibi.

Yani daha çok filmlerde kullanırım diyordum diğer türlü kullandığım uygulamalar yada chrome falan baya küçük olur heralde yazıları falan, 8K çıktı ama henüz 4K o kadar yaygın değil galiba.

Yani daha çok filmlerde kullanırım diyordum diğer türlü kullandığım uygulamalar yada chrome falan baya küçük olur heralde yazıları falan, 8K çıktı ama henüz 4K o kadar yaygın değil galiba.
2k Alın hocam. Ayrıca ekran kartınız nedir?

Kartım rx580 8gb OC edition, ben de düşündüm ama almışken bari 4K alayım dedim çok sık donanım değişmiyor ben.

Buradaki istek nedir ben anlayamadım. Şimdi yüksek çözünürlük istiyorsunuz fakat inç 27 olunca garip oluyor. Ayrıca RX 580 için 4K hatta 8K falan uçuk değerler. 2K monitörü anlarım fakat 4K o kart için oyunlarda pek tat vermez. 1080P'ye düştüğün an görüntü leş gibi oluyor. Netlik ve canlılık dibe düşüyor.
O zaman monitör yerine televizyon alın.

Piksel piksel olmaz, enterpolasyon yaptığı için keskinlik azalır, blur efekti verilmiş gibi olur objeler.

Anlamadıysanız ilk mesajı tekrar okuyun.
Piksel piksel olmaz, enterpolasyon yaptığı için keskinlik azalır, blur efekti verilmiş gibi olur objeler.
Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…