4K 28 inç monitör oyunlar için uygun mu?

Bütçe
15000

Loxman12

Decapat
Monitör
Gigabayte M28U
Merhaba yakın zamanda Gigabyte'in M28U modelini almayı düşünüyorum. Ekran çözünürlüğü 4K ve yenileme hızı 144 Hz. Lakin 28 inç olması aklımda bir soru işareti yarattı. Hem FPS hem de 3. şahıs oyunlar oynuyorum ara ara da film izliyorum. Ekran boyutu özellikle FPS oyunlarında herhangi bir sıkıntı yaratır mı emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler, saygılar.

Not: Eğer 144 Hz ve 4K özelliklerini karşılayan bildiğiniz daha güzel bir monitör varsa öneride bulunursanız sevinirim.

28 inç iyi bir çözünürlük, ekran boyutunun ne açıdan size sıkıntı yaratacağını düşünüyorsunuz? 4K ekran için bence 32 inç iyidir ama 28 inç de PPI değerinin daha fazla olmasından dolayı tatmin edici sonuçlar sunar. Daha küçük ekranlar tatmin etmez diye düşünüyorum.

Şu şekilde ki daha önceden notebook kullanıyordum yani ekran boyutum çok küçüktü. Şimdi 28 inç bir monitöre geçince, özellikle FPS oyunlarında, ekranı takip etmekte zorlanır mıyım diye düşünüyorum.

32 inç vs olsa belki derdim hocam ama kendim 27 inç monitör kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Çok aşırı yakından kullanmıyorsanız gayet de takip edebiliyorsunuz ekranı. Kaldı ki bence büyük ekranda oyun oynamak ayrı bir keyifli oluyor. Küçük ekranda teknik olarak PPI değeri daha yüksek olacak olsa da büyük ekranın da ayrı bir cazibesi var.

Tamamdır hocam cevabınız için teşekkürler.