4K 60Hz vs 2K 144Hz

Samsung LU28E590DS/UF bu monitöre göz atabilirsiniz. Teknopatta incelemesi de var.Aynı zamanda ben de kullanıyorum ve gayet memnunum. 28 inç 4K 60Hz bir monitör. Tam anlamıyla fiyat performans ürünü. FreeSync teknolojisi ve VESA desteği de var.

Hmm, bu monitör HDR desteği olmaması ve kalın çerçevesi dışında kusursuz. 1800 TL gibi bir fiyata bunlar kesinlikle görmezden gelinebilir, yazdım kenara teşekkür ettim.
Bekleme imkanınız varsa 4K 100Hz monitörler bu sene sonunda çıkacak diyorlar.
Beklemesine beklerim de 5000-6000TL'den aşağı geleceğini hiç sanmıyorum, onlar beni aşar.
Öneriniz için teşekkür ederim ama ben IPS/VA monitör arıyorum bu TN panel.
LG 27'' 27UK650-W IPS 4K HDR HDMIX2 DP Pivot Ayarlı LED Beyaz Monitör - Vatan Bilgisayar
Şunu fazlasıyla önermişler ama diğer LG modeli ile arasında neredeyse 1500 TL fark var, bilemedim valla.

Son düzenleme:
Düşük herz’de görüntü bulanık oluyor, ghosting oluyor. Bunlar olduktan sonra yüksek çözünürlüğün pek de anlamı yok.
Benim için önce tazeleme hızı geliyor. Monitörüm boyutu da önemli tabi 24” e kadar 1080P yeterli sonrası için en az 2K gerekli bence.

Kesinlikle 144 Hz seçeneğini seçerdim 2K düşük bir çözünürlük değil 60 Hz den 144 Hz e geçen birisi olarak söylüyorum diyorum ki ben önceden oyun mu oynuyormuşum. Kaliteyi umursama bile rekabetçi oyun gireceksen en önemli şey Hz.

Bulanıklık sorunu? 60 Hz monitör kullanıyorum ve hiç böyle bir sorun çekmedim. Ayrıca 144 Hz bizi oyunlarda daha üstün kılmıyor. Sadece görüntüyü daha akıcı görüyoruz. Rakipten önce görmüyoruz. Keskinlik ve netlik bence kat ve kat daha önemli ama tabii ki kişiye kalmış bir şey.

144 HZ keskinlik ve netlik kazandırıyor zaten. kullandıktan sonra karar ver. 60 HZ ile kıyaslanmayacak kadar fark var arada.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hareketli sahnelerde durum bu.

Son düzenleme:
120-144-240 Hz monitöler Cs Go gibi rekabetçi ve aynı zamanda sistemi yormayan oyunlarda önem kazanıyor. Biraz rasyonel düşünmek gerek. İyi hatta ortalama sistem gereksinimi isteyen kaç oyunda yüksek grafik detaylarında ve yüksek çözünürlükte 100'ün üzerinde kare saniye(FPS) elde edilebilir ki 120 Hz veye daha yüksek tazeleme değerine sahip monitörlere ihtiyaç olsun. Zaten çoğu oyunda yararlanamayacaksın bile yüksek tazeleme oranından.

Dediğim gibi rekabetçi oyunlar dışında 60Hz günümüz şartlarında gayet ideal bir tazeleme değeri.

Son düzenleme:
Bence de gayet yeterli, milyonlarca insan konsolda 30 FPS ile hayatını sürdürebiliyor. Bunu bu kadar mesela yapmanın mantığı yok. Ayrıca konu 144Hz vs 60Hz değil, herkes 144Hz'in daha iyi olduğunu biliyor.

Benim sorum 1080p144'ün yanına hangisinin mantıklı olacağıydı, tartışmanızı başka yerde yapın lütfen. 4K tercih edeceğim gibi şu anlık sadece monitör tercihi kaldı.

LG 27UD58-B
LG 27UK650-W

İkilisi arasında gidip geliyorum. Tabi bir de Viewsonic VX3211-4K modeli de var, sanırım bayramdan sonra Vatan Topkapı mağazına gidip göreceğim.
Karar değiştirdim arkadaşlar, şimdilik 2K, 144Hz , IPS bir monitor bakacağım. PS5 zamanı da 49" bir 4K TV almayı düşünüyorum. Yeni konu açarım.
Tavsiye veren herkese çok teşekkür ederim.
Linkteki monitör alındı.
  • 2560x1440
  • 144 Hz
  • HDR400
Bakalım gelince C24FG70 ile renk karşılaştırması, inceleme vs yaparım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…