Netflix 4K HDR mı 1080p mi alınmalı?

Bütçeye uygunsa kesinlikle 4K alınmalı. YouTube videolarını bile 4K TV ile izlemek ile 1080p izlemek arasında fark belli oluyor, oyun konsolun varsa video oyunlarına girmiyorum bile.

Konudan bağımsız ama Netflix yıllık ödeme sistemi yok mu?

Bende bir zamanlar hep TV'de 4K HDR izlerdim fakat abonelik su faturalarını geçince en düşük plana geçtim, ve kalitede çok büyük fark yaşamadım. Şu an gayet iyi düşük plan alın.

Ben 1080p kullanıyorum. Pek de 4K'yı aratmıyor. Hani ekranım da 4K değil. 4K ekran varsa 1 ay alın Deneyin. Bence.

Değer tabii 1080p ile 4K arasında ciddi çözünürlük farkı var. Ferrarin var ama üstünü kapatıyorsun ya da 40-50Km'den fazla gitmiyorsun gibi bir şey 4K TV de 1080p izlemek. Bende 2K monitör var 1080P'ler kötü gözükmeye başladı artık 2K olduğu halde 4K indirip izliyorum.

Burak Şolt'u takip ediyorum HDR'ı gerçekten düzsgün gösteren bir cihazs satılmıyor diyor haklı ekranı 9 parçaya ayırıp sağ üst köşede bembeyaz güneş sol altta kapkaranlık mağara felan vermesi gerek HDR'ın da onu gösterecek cihaz nerde... HDR biraz daha renk ayarı oynanamış gibi oluyor sadece.

Bence fiyatını çok dert etmez iseniz 4K planı alabilirsiniz. Ben kullanıyorum hakkını veriyor fazlasıyla.

Bende bir zamanlar hep TV'de 4K HDR izlerdim fakat abonelik su faturalarını geçince en düşük plana geçtim, ve kalitede çok büyük fark yaşamadım. Şu an gayet iyi düşük plan alın.
Netflix'in her dizi/filme farklı bitrate vermesinden kaynaklanıyor bu. Mesela direkt kendi dizileri olan Jeffrey Dahmer dizisi 1080p olmasına rağmen düşük bitrate sebebiyle 480p gibi gözüküyor. Ama Regular Show'un 1080p'si 1080p gibi gözüküyor çünkü bitrate oranı düzgün ayarlanmış.

Bir sefer deneyebilirsin. Memnun kalırsan devam edersin.

Ben uzun zamandır Netflix Disney Amazon vb dijital platformları kullanmıyorum. Çok daha iyi alternatifleri var.
Netflix: Kalitesiz içerik, düşük bitrate.
Amazon: Arap ülkesiymişiz gibi her şeye sansür uygulamak ve yanlış, kötü çevirilerle dolu altyazılar.
Disney: Atatürk olayı.
Cidden hepsi de birbirinden kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…