4K İçin GTX 970 Sli mı yoksa GTX 980 mi ?

Umut_Demir

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben birşey merak ediyorum bilgisayar almayı düşünüyorum ve oyunları 4K oynamak istiyorum ve bu bilgisayar beni baya bir götürmeli yani şöyle rahat bi 5-6 yıl getirmeli sizce uzun vadeli için GTX 970 Sli mı GTX 980 mi ? Sizce 980 kaç sene 1080p ultra götürür ve 970 sli kaç sene 1080p ultra götürür. Teşekkürler..

SLI yapma. 4-5 ay bekle, AMD 300 serisini çıkaracak. O 4-5 sene götürür seni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben diyelimki 980 aldım o beni 4-5 sene götüremez mi?

"4-5 sene götürür mü?" ifadesi biraz göreceli bir ifadedir. Bu, senin karttan ne istediğine bağlı. Eğer 4-5 sene sonra çıkan oyunları da ultra ayarlarda oynamak istersen hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Benim tahminim 2-3 sene tüm oyunları ultrada oynar, daha sonra ayarları hafiften kısarak daha uzun vadede kartınızı kullanabilirsiniz. Ama bu sadece bir tahmin. İleride ne olacağını kimse bilemez.

Okumaya üşendim ama haklısın.

970 SLI ile daha fazla güç verir.

Mesela bundan kaç yıl sonra 1080p lowa kadar düşer tahmini?

mesela bundan kaç yıl sonra 1080p lowa kadar düşer tahmini ?
O belli olmaz ki. Oyunlar iki sene sonra iki katı ekran kartı istese yine High'ta oynarsın. Sonrası için mediumda lowda zaten açar, piyasadaki en iyi kartlardansa.

Çıkacak oyuna bağlı. Mesela benim GTX770 korsan Unity'de 25-30 FPS zor veriyor Ultra 8x MSAA ve HBOA+ ayarlarda. Ama ne görüntü çok güzel, ona bir şey diyemem.

4K için tek GTX 970 yeterlidir. Ayrıca 4K Gaming için devir biraz erken. Monitör vb. donanımların fiyatlarının biraz düşmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…