4K kurgu yapılabilecek bilgisayar önerisi

Bütçe
40-45 bin

mhrrm

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Daha çok kurgu yapabileceğim "Premiere Pro, da vinci, After Effects" yapılabilecek bir sistem oluşturmak istiyorum. Çalışacağım videoların çoğu 4K çekilmiş durumda olarak işlemci noktasında Intel mi AMD mi kullanmam gerekiyor? O konuya da açıklık getirilmesini istiyorum. Kurgu ve montaj dışında FPS oyunları da oynayacağım bunu da belirtmek istiyorum. İşlemci önerisini sebebiyle belirtirseniz ben de öğrenmiş olurum. Bütçe 40-45 bin arası önerilerinizi bekliyorum.

Laptop mu masaüstü mü? AMD işlemciler çoklu çekirdek performansından dolayı renderda daha iyiler ve Ekran Kartını kesinlikle NVIDIA seçmen lazım NVIDIA'da CUDA çekirdekleri olduğu için renderda AMD ekran kartlarına göre çok daha iyiler.

Bunu öneririm ama işlemci stok soğutucuyla ısınabilir, undervolt yaparak kullanabilirsiniz ileride sıvı soğutucu ya da kule tipi soğutucu alırsanız iyi olur.

Kendim toplayacak olsam işlemci yine aynı mı olmalı ya da işlemciyi yükseltmeliyim mi?

Bunu öneririm ama işlemci stok soğutucuyla ısınabilir, Undervolt yaparak kullanabilirsiniz ilerde sıvı soğutucu yada kule tipi soğutucu alırsanız iyi olur.
bu bilgisayar 4k kurgu yapmaya yeterli mi? bilmediğimden soruyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı