4K LG 27GN950-B alınır mı?

Piyasadaki en iyi 4k monitörlerden biri. Tek negatif yönü HDR’si çok iyi değil. HDR600 olmalıydı bu seviye bir monitörde.

Piyasadaki en iyi 4K monitörlerden biri. Tek negatif yönü HDR'si çok iyi değil. HDR600 olmalıydı bu seviye bir monitörde.

Ben var diye biliyorum ama emin değiliim. Şu anlık tek sıkıntım var ben bu monitörü alıp bir süre 1920x1080 olarak kullansam sıkıntı olur mu? Görüntü çok mu bozuk çıkar? Bilemedim.

27 inçte sorun olacağını sanmam ama 4K monitörü 4K’da kullanmazsanız hz değeri düşebilir. Samsung Odyssey G7 de düşünebilirsiniz. 2K 240hz ve HDR600 desteği var. 2K’da çözünürlüğü düşürmeniz de gerekmeyecektir.

Fiyatına göre en iyi 4K 144 Hz monitörlerden birisi. Bütçe yetiyorsa alınmasını öneririm fakat sizin durumunuzda pek önermiyorum.

Şimdiki sisteminizle bir süre, dediğinize göre pek de az bir süre değil, 1080p'de kullanacaksınız. 4K ekranda 1080p iyi durmayacak. Alacağınız RTX 3080 de şimdiki AAA oyunlarda 4K Ultra 60 FPS verebilse de pek dayanacağını sanmıyorum. Sisteminizi uzun yıllar kullanmak amacınız varsa 2K 144+ Hz, paranız varsa ve kolayca sistemi güncelleyebilecekseniz de LG 27GN950 öneririm.

Anladım teşekkürler.

Teşekkürler. Peki şöyle sorsam 2K için en iyi monitör nedir? Benim istediğim kriterler renkleri çok iyi olacak HDR 600 olsun FreeSync Premium ve G-SYNC teknolojisi olsun 1ms olsun en az 144 Hz olsun. Bunlar.

Saydığınız özelliklerden HDR şart değilse nano IPS panelli HP Omen 27i öneririm. HDR istiyorsanız da Samsung Odyssey G7 öneririm.

Samsung Odyssey G7 güzel gibi o halde son bir sorum olacak benim bilgisayar gercekten eski LoL PUBG Lite gibi oyunlar elbette oynayabiliyorum hatta LoL'de en son grafiklerde 90 FPS'ler alabiliyorum en dusukte veya ortada 200'lere cikabiliyorum. Sizce 2K cozunurlugu bilgisayar kaldırır mı? Oyunlarda kullanabilir miyim?

İçinde RTX 3080 bulunan bir bilgisayar alacağız. Ve şu an 4K 144Hz 1ms LG 27GN950-B monitörü almayı düşünüyoruz.
Monitör hakkında bilgim yok, aynı markanın 27GL850 (2K 144 Hz - IPS) modelinden 3 tanesini kullanıyorum. Monitör olarak dediğim modelden çok memnunum.

Yalnız 3080 de olsa 4K - 144 Hz monitöre ihtiyacın yok, zaten yüksek grafikli oyunlarda o 144 FPS'yi de alamayacaksın. Öyle güçlü kartlar için en ideal olanı bence 2K - 144/165 Hz ki çoğu yeni oyunda ultra detaylarda 100 FPS altını göreceksin maalesef. 4K ultra için çok büyük beklentin olmasın diye uyarayım.

Biliyorum. Ama söylediğin için teşekkürler yine de.

Biliyorum. Ama söylediğin için teşekkürler yine de.
2015 yılında SLI 980 Ti sistem toplamıştım iş amaçlı, tabii SLI varken 4K oyun oynamayayım mı diye kendimi gaza getirip Samsung'un 28" 4K olan monitörünü aldım. Almaz olaydım, 2013 yılının oyununda SLI 980 Ti ile FPS 4K çözünürlükte 30-40 civarında oluyordu ve droplar nedeniyle de kasma hissi vardı. Büyük hayaller kurup hayal kırıklığına uğradığım bir 4K oyun maceram oldu, o yüzden uyarayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…