4K mı 2K mı?

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim başıma talihli bir şey mi geldi talihsiz bir şey mi geldi anlayamadım bu yüzden fikirlerinize danışmak istedim.

N11 üzerinden teşhir ürün olan bu Samsung Lc27hg70qqmxuf 27" 1ms Qhd Freesync Curved Oyuncu Monitör - n11.com ürünü sipariş verdim. İlk geldiğin de 1080P modeli geldi onu da yanlışlıkla gönderdik dediler. Sonra düzeltmeleri için ben ürünü geri gönderdim bugün de telefon ile arandım elimizde maalesef 2K modeli kalmadığı için sizi de mağdur etmemek adına bir üst model olanı verelim üstüne para istemiyoruz dediler.

Bana teklif edilen monitör Samsung Lu28h750uqmxuf 28" 1ms 4k Freesync Oyuncu Monitörü - n11.com
Benim hayalimde 2K 144Hz monitör vardı çok istemiştim fakat bu monitörü ben 6 Taksitle satın aldığım için iade etmek istemedim çünkü iade kısmı da taksit ile hesabıma geri iade oluyor saçmalıkta burada başlıyor zaten.

Demem o ki uzun lafın kısası sizce bu teklif edilen monitörü alınır mı? Benim yerimde olsa idiniz ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geleceğe yönük olarak 4k 60 hz monitör mü öneriyorsunuz yapmayın lütfen

Geleceğe yönük olarak 4k 60 hz monitör mü öneriyorsunuz yapmayın lütfen
Monitörlerdeki tazeleme oranı göreceli bir değerdir. Dediğim gibi çözünürlük değeri hertz değerinden çok daha önemli bir etmen. E spor müsabakalarına katılan oyuncular istisnai tabi ki.
Birkaç sene sonra 4K'yı geçin 8K hayatımıza girip standartlaşacak sırf 60Hz olmasın 144Hz olsun diye günümüz için artık çağ dışı olan 1080p çözünürlüklü monitörler mi önereyim yani ? Uzun yıllar fayda sağlaması açısından 4K görüntü teknolojisine sahip bir monitör önereceğim elbette.

Geleceğe yönelik monitör değil sistem önemli. Sistem parçaları Monitöre oranla iyi olmadıktan sonra işe yaramaz ki. Monitörüm 4K olacak ama parçalarım FHD monitör için toplanmış olacak. 4K'da oynayamadıktan sonra boşa masraf bence. Ayrıca geleceğe yönelik monitör yenileme hızı ve tepki süresi iyi olan monitör demektir. Parçalardan da tam performans alır.

Size göre boşa masraf olabilir ben katiyen öyle düşünmüyorum. zira monitör bir kere alınıp uzunca yıllar kullanılan bir bilgisayar çevre birimidir. 1-2 sene de bir değiştirilmez.
Dolayısı ile ileride kullandığın sistemi yükseltme ihtiyacı duyduğunda geleceğe dönük bir tercih monitör tercihi yaparsan ayrıyeten monitörü de değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu 4k monitörden bende var vatandan almıştım başarılı bir monitör bence

Yanlış gelceğe dönük monitör 8k 16 k 32 k full k böyle baya bi k olucak gerekirse 30 hz 15 hz olucak ama k lı olucak yanlış bilgi vermeyelim lütfen

Ben Samsung SR75 modelini kullanıyorum. Tavsiye ederim fakat bağlantı sisteminize uygunsa alın derim. 4K oyunculuk bana kalırsa hikaye tabanlı ve görsel bir şölen vadeden oyunlar için güzel bir çözünürlük tabi sistem de buna müsait ise. Nihayetinde oyundaki dokular ve kaplamaların sanki içerisindeymiş hissiyatını vermesi güzel fakat Online FPS tarzı akıcılık barındıran oyunlardan beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum belki de odak noktasıyla ilgili olabilir. Tabi her ne düşündüğünüzü bilemem ama 2K bana kalırsa şuan için ideal olduğunu düşünüyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…