4K monitör alınmalı mı?

psikolojik deli

Kilopat
Daha fazla  
Ekim gibi RTX 3080(4000 serisi çıkarsa başka bir kart da olabilir) ile üst seviye bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum ama biraz teknoloji cahiliyim. 144Hz 1 ms 4K monitör arattığımda sadece birkaç model çıkıyor onlar da 15-20 bin lira civarı. Benim sorum 4K oyun oynamak için illa 4K monitöre gerek var mı ve tepkime süresinin falan önemi nedir?(hikayeli oyunlar oynuyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekim gibi RTX 3080(4000 serisi çıkarsa başka bir kart da olabilir) ile üst seviye bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum ama biraz teknoloji cahiliyim. 144Hz 1 ms 4K monitör arattığımda sadece birkaç model çıkıyor onlar da 15-20 bin lira civarı. Benim sorum 4K oyun oynamak için illa 4K monitöre gerek var mı ve tepkime süresinin falan önemi nedir?(hikayeli oyunlar oynuyorum)
Valla reis 1080p'den 27 inc 2k monitor geçtim 310 dolara aldım gerçekten çok fark hissettim ilk başlarda, şuan 24 inç veya 1080p kullansam heralde kücük birşey gibi gelir.

4K oynamak için tabii ki 4K bir monitöre ihtiyacınız var. 2K bir ekran alırsanız örneğin 2K üstü seçeneklerde oynayamazsınız. Bu ayalar çıkmaz bile. Tepki süresi tabii ki önemli ama profesyonel düzeyde oynamıyorsanız çoğu kişinin fark edeceği bir şey değil. 5 ms veya altında olduğu sürece sorun oluşturmaz.

4K oyun oynamak istiyorsan 4K monitor şart evet ve bayağı da fark ediyor. Tepkime süresi ise gecikmedir ve 1 ms olması FPS tarzı oyunlarda işine yarar ama hikayeli için 1 ms olmaması bir problem değil.

Oynadığınız oyuna göre değişir. CS, Valorant, Lol tarzı oyunlar oynuyorsanız yüksek Hz gerekir ve 4K'da hem seçenekler kısıtlı hem de çok pahalı.

AAA oyunlar oynuyorsanız 60 karede oynayabilirsiniz ki bazı oyunlarda 4K için 3080'in gücü çokta fazlasına yetmez uzun vadede.

Fiyatları 2
Monitör yerine LG C1 veya C2 oled alınır o fiyata
Ne farkı var ki onun baya pahalıymış
Monitör yerine LG C1 veya C2 oled alınır o fiyata

4K oyun oynamak istiyorsan 4K monitor şart evet ve bayağı da fark ediyor. Tepkime süresi ise gecikmedir ve 1 ms olması FPS tarzı oyunlarda işine yarar ama hikayeli için 1 ms olmaması bir problem değil.

Hocam bu nasıl mesela

Fiyatları 2

Ne farkı var ki onun baya pahalıymış

Hocam bu nasıl mesela
Hocam hikayeli oyunlar için gayet güzel ve yeterli bir monitor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı