4K monitörde 2K oyun oynanır mı?

Hipokrat60

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Web - Mobil Geliştirici
Arkadaşlar merhaba,

Şu an hemen almak icin planlamıyorum ama gelecek ay gibi güzel bir indirim bulduğumda 4K 31" ya da 27" aşağıdaki gibi bir monitör almak istiyorum.

Bu monitöru film izlerken ve hikayeli oyunlar oynarken 4K'da kullanmak istiyorum ama yuksek FPS isteyen PUBG Valorant gibi Online oyunlarda maksimum Hertz degerine ulasabilmek icin Full HD'ya da 2K'da oynamak istiyorum. Bu mümkün mu görüntülerde bozulma olur mu orijinal 2K çözünürlüğe sahip monitörden bir farki olur mu?

Oynanır ama görüntü biraz bozulur aynı 1080p olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
4k 31 inc bir monitörde 2k çözünürlülükte oyun oynarsanız çok kötü bir çözünürlülük bir görüntü olmaz. Tabi çözünürlülük düşer fakat yinede zevk verir. Tabi 4k 31inch de bir başka.

2K oynamak istersen 2K monitör kadar keskin bir görüntü elde edemezsin ama yine de rahatsız etmez tabii. 1080p oynamak istersen sorun yok 1080p monitör kadar keskin görüntü verebilir. 4K 1080P'nin iki katı çünkü.

4k 31 inch almanızı tavsiye ederim. Sisteminizin ne kadar güçlü olduğunu bilmiyorum. Güçlü ise 4k alın ilerleyen sürelerde elbette parça yükseltmesi yapacaksınız. 4k dan keyif alırsınız

Eğer 4K bir monitörü 2K çözünürlüğe indirirseniz aynı boyutlara sahip 2K monitör ile aynı netliğe sahip olur. Fakat burada bizim netlik algımız sorun çıkarıyor. 4K çözünürlüğe alıştıktan sonra 2K çözünürlüğe indirince sanki bulanıkmış gibi bir izlenim oluşur. Zira 8.2 milyon pikselden 3.6 milyon piksele indiriyoruz çözünürlüğü. Fakat aslında orijinal 2K çözünürlüğü alıyoruz. Yükseğe alıştıktıktan sonra düşüğe inmek gibi düşünün. O yüzden biraz oyun deneyiminizi baltalayabilir bu durum. Tercih sizin.

Aynı netliğe sahip olmuyor maalesef. Native çözünürlük ya da alt katları her zaman daha net olur.

Aynı netliğe sahip olmuyor maalesef. Native çözünürlük her zaman daha net olur.

Hayır aynı çözünürlük. Sadece bu durum algıdan kaynaklanıyor. Aynı boyutlarda başka bir monitörü aynı çözünürlükte yan yana koyarsanız bu durumu anlarsınız. PPI değerinden kaynaklanıyor bu durum.

Aynı çözünürlük değil işte. Aynı çözünürlük olması için aynı piksel sayısı ya da katı lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…