4K Televizyonu Laptop'a Bağlamak

Timur_Cetin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni bir 4K Televizyon aldım ve HDMİ 2.0 kablosuyla laptop'umu televizyona bağladım. GTA V'i açtığımda gragik ayarlarında 4096 x 2160 yerine 1920 x 1080 görüyorum. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

4K oyun oynamak için ne yapmalıyım? 4K lapop piyasada yok(( 4K televizyonu laptoba bağlayınca 1920 x 1080 GTA 5 te 20-30 fps alıyorum. Laptopta 60fps

4K TVde 4K oyun için ekran kartının 4K çözünürlüğü destekliyor olması gerek, konu laptop olunca bu çok güçlü bir ekran kartı demek.

GTA5 için, GTX 970m ya da 980m'in varsa 30 u aşarsın sadece, fps olarak. Listeye bakarsan bu ikisi dışındakilerin hepsi iki ekran kartlı üst seviye modeller zaten.

Computer Games on Laptop Graphics Cards - NotebookCheck.net Tech

Ve listeye daha dikkatli bakarsan oradaki 4K çözünürlükleri 3840x2160 için.

Laptoptaki verimle oynamak istiyorsan TV çözünürlüğünü laptop ekranınkine düşürebilirsin ama çok yakın oynuyorsan görüntü çok da mutlu etmeyebilir.

Mevcut durumda full HD içerik 4K'ya upscale(sündürüyor) ediliyor bu da performansı düşürüyor.

Sende 980m olsaydı bile laptoptaki fps değerini TV de gene yakalayamazdın, çünkü laptop 1080p, TV 4K.

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim:) Benim ekran kartım GTX 870M . 4K oyun oynamak bu şartlarda benim için bir hayal... 4k Tv'nin çözünürlüğünü 1080p ye düşürmeyi denedim ama yapamadım. Televizyonda öyle bir seçenek yok. TV modeli: Samsung 48JU6570
Televizyona bağladığımda 1920 x 1080 20-30 fps alıyorum. Laptopta 60-80 fps
Televizyonun 4K çözünürlüğünü FullHD 1080p ye düşürmenin bir yolu var mı? Keşke 4K UHD yerine Full HD Televizyon alsaydım...

Sadece televizyondan görüntü alarak 4K çözünürlük elde edebilirsin. Yani demek istediğim şey laptop ekranında görüntü olmayacak şekilde TV ekranından görüntü alacaksınız sadece. Bunu windows üzerinden ekran ayarlarından sadece masaüstü 1 göster tarzında bir seçenekle monitörünüzü seçerek ayarlayın ve ardından tekrar deneyin 4K çözürlüğü alacaksınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı