4K TV'de One X vs Series S

muratkara994

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi forumlar.
Evimde bulunan TV çok kaliteli bir malzeme değil. Sunny SN55UIL08-TNR modeli. Özelliklerini araştırdığımda 50-60Hz yazıyor. Xiaomi TV Box ile 4K 60Hz alabiliyorum.
Elimdeki iki gözümün çiçeği bilgisayarımı sattım ve bir konsol arayışına girdim. PS4-5 vs bakmıyorum çünkü Game Pass Ultimate kullanmayı düşünüyorum. Bütçem de fazla yok, bu nedenle 2. el Xbox Series S ve One X arasında kaldım. Bellek olayını dert etmiyorum çünkü eşzamanlı olarak 2-3 oyundan fazla oyun oynamam. Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama YouTube'da One S vs One X vs XSS vs XSX tarzında videolarda One X'in çözünürlüğü XSS'den bir tık yüksek gibi duruyor.
Lafı fazla uzatmadan sorayım; elimdeki 4K TV'de çalıştıracağım bu iki konsoldan hangisi çözünürlük, akıcılık/FPS, grafik kalitesi/efektler açısından daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akıcılık ve FPS olarak Series S derim hatta görüntü kalitesi olarak da Series S. Series S 4K upscale yapıyor sizin de öyle aman aman süper bir ekranınız yokmuş o yüzden hem yeni nesil konsol olması hem sizin için depolama sorun etmeyecek olması hem SSD hem RTX gibi şeylerden ötürü bana kalırsa hiç düşünmeyin bile Series S alın

One X gücü olsa bile eski mimari. XSS ise yeni nesil. Desteği uzun süre devam edecek. 4K olarak güçlü değil fakat yeni nesil olması avantaj.

One X işlemci gücü olarak daha kuvvetlidir.

Series S için 4K desteği yok, upscale ediyor yanlış bilmiyorsam. Ama One X için var. Lakin One X de ahım şahım bir deneyim yaşatmıyor. Series S tercih ederim.

İzlediğim videolarda One X kısmında resolution: 4K (also 1080p) gibi bir ibare vardı. Bu One X'in de mi uoscale yaptığı anlamına geliyor?
Kısaca ben Series S ile, "anlık FPS düşmesi veya akıcılık sorunu yaşamadan" 1080p veya 2K bir TV/monitore göre 4K televizyonumda daha iyi görüntü kalitesi alabilir miyim? 1080P'de yaşadığım obje cisim kenarlarındaki parlama ve bozukluklar sinirimi bozuyordu.
Rica etsem son sorum konusunda da beni aydınlatabilir misiniz? @Yener K. @KİNGSEMİH @körbiginar

Son düzenleyen: Moderatör:
Series S ile 4K TV'de de görüntü çok kötü olmaz. Kendim 4K TV ile Xbox One kullanıyorum. Maalesef 4K oynayacak kadar güçlü bir konsol değil. 4K için kusursuz bir oynatım için Series X alın. One X de aslında 4K'yı tam olarak desteklemiyor. 4K için 8 Teraflops bir GPU gerekir. One X ise 6 Teraflops bir GPU içeriyor.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Şahsen Series S özünde 2K veya 1080P için üretilmiş konsol olduğu için 4K'da yine zorlarsa aynı kaliteyi verir ama daha iyisi çok zor. 4K sizin için önemli kriterse PS5 veya Series X konsollarına yönelebilirsiniz ama bütçem kısıtlı demişsiniz o zaman 4K upscale yapan bir konsol en iyisi olacak bence
Parlama ve bozukluk olacağını sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…