4K veya 2K HDR Monitor Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Otzi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 7.860

Otzi

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 7 1700 ve Asus GTX 1080 bilgisayarım için monitör arıyorum.

Bilgisayarı 3 hafta önce topladım ve bilgisayar elime geçmeden önce Asus VG248QE ve AOC 2460PF monitörleri alarak dizüstü bilgisayarıma bağladım. Beğenmeyerek iade ettim.

Bilgisayarı aldıktan sonra forumda araştırma yaparak Asus PG279Q monitörü aldım ve oyun dışında kullanımda aşırı parlak geldiği için (özellikle geceleri sanki monitörden gözüme fener tutuyorlarmış gibi hissediyordum) onu da iade ettim. Geçen hafta AOC Acon AG241QG monitörü aldım TN panel olmasından ve renklerin kötülüğünden dolayı onu da iade ettim.

Günlük kullanımda rahatça kullanabileceğim ama oyunlarda da beni üzmeyecek bir monitör arıyorum. TN panel kesinlikle istemiyorum. Oyun olarak çoğunlukla Rust oynuyorum. Forumlarda GTX 1080 için 2K veya 4K monitör tavsiye ediyorlar.

Sonuç olarak Samsung C27HG70 2K HDR veya 4K önerebileceğiniz bir monitör arasında kaldım. Samsung monitörde G SYNC olmadığını biliyorum, sanırım 4K monitörlerde de şu an G SYNC yok ama çok sıkıntı yapmıyorum.

Öncelikle sorum 2K HDR 4K kalitesinde görüntü verir mi? Şu an Almanyada yaşıyorum 700 euro'yu aşmıyacak monitör önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer akıcılık istiyorsan 2K, görüntü daha net olsun diyorsanız 4K öneririm. Şahsen benim için akıcılık ön planda olur. 2K 144 Hz G-SYNC monitör öneririm. IPS panel monitörler oyun için önermem. VA panel monitörlere bakın.

Teşekkür ederim.

Önerebileceğiniz 4K monitör var mı? Forumda GTX 1080 için 4K monitör kullanılması gerek diyen çok v var ama marka belirten çok az. Birde 4K için 24" mi 27" mi?

Sanırım VA panelde 2K üretim başladı ama 4K üretim henüz yok ya da çözüm onları beklemek. Ama yinede o zamana kadar uygun bir monitör bulmak lazım sanırım.

700 Euro ya kadar çıkabilirim, ,

Bende bugün önerdiğiniz monitörle LG 27UD68P moniteri incelemiştim. Arasında fiyat farkı var ama teknik olarak büyük farklar göremedim. Tabi birde 27UD88 var.

Bir de siz 27" kullanıyormusunuz bilmiyorum ama, 27" bu monitörlerde parlaklık özellikle geceleri gözleri rahatsız eder mi?

1- LG 27UD58B 27 Zoll UHD 4K Monitor (2x HDMI, 1x DisplayPort 1.2, 1x Audio-Ausgang 3.5 mm Klinke Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
2- LG 27UD68-W 27 Zoll UHD 4K Monitor (1x DisplayPort 1.2, 2x HDMI, 1x 3.5 mm Klinke Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
3- LG 27UD68P-B 27 Zoll UHD 4K Monitor (1x DisplayPort 1.2, 2x HDMI, 1x 3.5 mm Klinke Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)
4- LG 27UD88-W 27 Zoll UHD 4K Monitor (1x DisplayPort 1.2, 2x HDMI, 1x USB (Typ C), 1x 3.5 mm Klinke, 2x USB 3.0, 1x Service Port Kanäle, 5 ms Reaktionszeit)

Son düzenleme:
Ben 27" kullanıyorum, evet. Rahatsız etmiyor 300 cd/m2 parlaklık geceleri. Gece birkaç saat kullandığımda bazen kısıyorum. Şu an olsam 34" üstü alırım hatta. Ama kişisel bir mesele bu.
Zaten çok panel farkları yok diyebilirim. Size en uygun geleni alın.

Çok teşekkür ederim. Sanırım yazdığım monitörler arasındaki farkları inceleyip, birisine karar vereceğim.

Konu kilitlensin lütfen.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı