4TB Seagate HDD Biçimlendirme Sonrası Çalışmıyor

shade_boi

Hectopat
Katılım
6 Mart 2019
Mesajlar
256
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mech Eng
4 TB Seagate HDD biçimlendirdikten sonra hiçbir şekilde görünmüyor. Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?
 
Yeni anakart ve işlemciyle de denedim. Fakat 4TB HDD takılıyken Windows açılmıyor. Pencere simgesi ve altında sürekli yuvarlaklar dönüyor. HDD'yi sökünce açılıyor ancak. Bu HDD çöp mü oldu?
 
Diski biçimlendirirken hata aldınız mı yada işlem yarım kalması gibi bir sorun yaşadınız mı? Biçimlendirmeden kastınız Low level Format gibi bir işlem mi?
HDD takılınca sistem kilitleniyor yada buna benzer bir sorun çıkarıyorsa HDD nizin arızalı olduğu sonucuna varılabilir.
Sistemi açın HDD yi daha sonra takıp gözlemleyin.
 
Biçimlendirmeyi normal Windows üzerinden sürücü üstüne sağ tık biçimlendir şeklinde yapmıştım. Biçimlendirme yaparken uzun süre bir noktada takılı kaldı. Sonra hata vermeden bitirdi. Fakat o günden beri çalışmıyor. Sistemi açtıktan sonra takıp tekrar deneyeceğim.
 
Büyük boyutlar çok işe yarayacak gibi görünse de, bir sorun durumunda çok büyük bir veriyi de aynı anda kaybetmek anlamına geldiğinden ben tercih etmiyorum.
 
Bios da görüyor musunuz hard diski?
Dün tekrar taktım BİOS'ta görünüyor fakat HDD takılıyken PC açılmıyor, Otomatik onarıma hazırlanıyor döngüsüne girip hata veriyor. PC açıkken taktığımda HDD'den dönme sesi geliyor fakat PC herhangi bir şekilde tanımıyor.
 
Ben bu durumda HDD fiziksel zarar görmüş kanısına varıyorum. Bu şekilde sistemi kitleyen hiçbir HDD mi tekrar kullanılır hale getiremedim, getirsem de zaten güvenemem.
Yine de çözüm odaklı yorumlar gelir belki. Bios da goruyorsaniz, boot ile açılan low level format programlarından biri ile HDD yi komple temizlemek denenebilir, çok uzun surup çözüm olmama ihtimali yüksek.
 
Hangi program ile yapabilirim? Bulamadım da...
 
Böyle bir kac program var fakat bazıları sadece belli markaları görebiliyor.
Maxblast vardı sanıyorum bir tane. Seagate markasının kendisine ait bir programı da vardı, pek hatırlayamadım.
Öncelikle farklı çözümlere yönelin en son çare çöp olduğuna kanaat getirince bunlara basvurursunuz.
 
Dün uzun uğraşlar sonucu diskpart'ta hdd'yi görmeyi başardım. Fakat zaten gpt biçiminde formatlanmış. Tekrardan format atmaya kalktım olmadı. "G/Ç aygıtı yanlış yapılandırılmış veya sürücü yapılandırma parametreleri yanlış" hatası veriyor. Ayrıca disk tipi RAW olarak görünmekte.
 
minitool partition wizard programı ile HDD yi komple silip (sanıyorum wipe gibi birşey de vardı) daha sonra tekrar boyutlandirin. Biraz kurcalamaniz, program hakkında klavuz izlemeniz gerekebilir. Bunlar katı suretle bu tarz işlerde yapılması gereken şeyler olmayabilir, ben olsam en azından deneyeceğim şeyler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…