4X GTX 1080 Sistem Toplanır mı?

...YuSuF....

Hectopat
Daha fazla  
Meraktan soruyorum. 4X GTX 1080 ile sistem toplanır mı ? GTA 5 performansı nasıl olur ?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1080 TI SLI yapmak daha mantıklı olacaktır.

Bilgi almak amaçlı sormuşsunuz, o zaman sistemdeki hataları belirtelim ki hedefinize ulaşabilesiniz.
  • Oyun oynamak için (GTX 10xx serisinden itibaren) 4-Way SLI yapamazsınız. Bazı özel yazılımlar, profesyonel amaçlı iş istasyonları için 4 veya daha fazla Pascal ekran kartı kullanılabilir. Ancak bu yazılımsal sınırlı sayıda ve oyun oynamayla ilgili değiller.
  • Seçtiğiniz işlemciyi 2-Way GTX 1080 SLI için bile önermiyorum. Çünkü PCI-E hat yolu sayısı 2 tane x16 PCI-E birimini destekleyecek kadar fazla değil. Bunun için extreme serisi Intel işlemci almanız daha iyi olur, yani günümüzdeki LGA 2011 v3 serisi işlemcilerden biri. En azından Intel i7 6850K almanızı öneririm. 6800K'da 28, 6850K'da 40 hat sayısı olduğu için. 2 tane x16 PCI-E hat yolu çift ekran kartı için, geri kalan x8'i de x4 + x4 şeklinde iki adet PCI-E M.2 SSD ile kullanmak için.
  • Anakart da extreme işlemciyi destekleyecek şekilde seçilmeli, X99 platformundan olmalı.
  • Kasayı beğenmiş olabilirsiniz, buna diyecek bir şey yok. Ancak üretiminden bu yana çok zaman geçti. Aynı fiyata daha kullanışlı kasalar bulunabilir.
  • İş amaçlı belli yazılımlarda kullanmak için 4 tane GTX 1080 alacağınızı varsayalım, seçtiğiniz PSU'nun yeteceğini sanmıyorum. Ucu ucuna toplamaya gerek yok. Sisteme başka donanımlar da rahatlıkla takılabilmeli.Bu tarz bir ürün alınabilir.
  • Böyle yüksek bütçeli bir sistem için seçilen sıvı soğutma biraz güçsüz kalmış. Alttaki seçenekler iyidir örneğin.
  • Tüm bütçeyi tek bir donanıma yatırmak pek doğru değil. Bütçeyi güzelce bölüştürmek gerek. 2 adet ekran kartı alacak olsanız bile, böyle bir sisteme minimum 2K çözünürlükte 144 Hz veya daha fazla Hz destekli bir monitör alınmalı. Yakın zamanda 4K 144 Hz monitörler geleceği duyuruldu, bekliyoruz. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı