4x2 8GB DDR 3 1600 MHZ RAM'in Yanına 8 GB RAM Eklemek

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda aşırı mavi ekran aldığı için RAM bellekleri test ettim ve bir RAM bozuk çıktı. Değiştirmek istiyorum.

Ram'lerim 4x2 8 GB DDR 3 1600 MHZ. Bozuk olanı çıkarıp, yerine 8 GB DDR 3 1600 MHZ yeni bellek alıp taksam 12 GB sorunsuz kullanabilir miyim? Bir de marka illa fark eder mi? Cevaplarsanız sevinirim..

Marka fark etmez. Ama RAM'lerin MHZ ve CL değerleri aynı olursa daha iyi olur. Sorun yaşama ihtimaliniz azalır.

RAM'lerdeki gecikme süresidir. Az olması makbuldur. CPU-Z ile kontrol edebilirsiniz. Yeni takacağınız modül diğeri ile aynı özelliklere sahip olursa uyum sorunu çıkma ihtimaliniz o kadar azalır.

RAM'lerdeki gecikme süresidir. Az olması makbuldur. CPU-Z ile kontrol edebilirsiniz. Yeni takacağınız modül diğeri ile aynı özelliklere sahip olursa uyum sorunu çıkma ihtimaliniz o kadar azalır.

Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Ayrıca düşük voltaj olup olmamasınıda kontrol et sonra takınca görmeyebilir.

Voltaj MHz CL aynı olduktan sonra marka fark etmez ancak 3 ram takmak sağlıklı değil diye biliyorum ben 2, 4, 8 adet tavsiye ediliyor hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…