4x2 RAM'ın yanına 8x1 takılabilir mi?

Akayami

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, benim anakartımda 4 adet RAM slotu bulunmakta fakat slotlardan ilki işlemci fanı tarafından kapatılıyor 8 GB olan RAM'ı 16 ya çıkartmak istiyorum sadece 3 slot kullansam ve aldığım RAM'ı ilk slota takmasam düzgün sonuç alabilir miyim?
Anakart: ASUS B450M-A Prime.

MHz ve CL değerleri tutuyor ise takılabilir. Ama Dual Channel'ı bozmuş olursunuz.

MHz ve CL değerleri tutuyor ise takılabilir. Ama Dual Channel'ı bozmuş olursunuz.
Zaten şuan ki ramlerimin aynısının 8 versiyonunu alacağım. Asıl soru şu Dual Channel'ın bozulmasına değecek mi bu ram yükseltmesi?

Ryzen işlemcilerde Dual Channel gözle görülür bir miktarda fark yapıyor. Alabilirseniz 2x4 RAM daha alın. Dual Channel'ı bozmamış olursunuz.

Ryzen işlemcilerde Dual Channel gözle görülür bir miktarda fark yapıyor. Alabilirseniz 2x4 RAM daha alın. Dual Channel'ı bozmamış olursunuz.
Farkındayım ama fanı değiştirmek çok maliyetli olur benim için. İşlemcim de ne yazık ki Ryzen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…