4x4 GB RAM ile 4+4+8 GB RAM arasında bir fark olur mu?

Çift kanal RAM kullanımı genelde öneriliyordu. Detayları unuttum siz araştırın. Bana kalırsa direk tek slot 8 alırdım.
Not: RAM frekansları CL değeri vb dikkat edilmeli.Sistemde en düşük frekansta çalışan RAM hangisiyse sistem o frekansı baz alarak çalışır. Yani 3000MHz yeni RAM'ın yanı 1600MHz eski RAM alırsan hepsi 1600MHz de çalışır. RAM uyumluluğu konusunu araştırın bence.

Aynı model olacak alacağım RAM.

4-4-8 şeklinde takarsan 4 GB'lık RAM çift kanal olarak çalışır tek taktığın 8 GB'lık RAM'in 4 GB kısmı tek kanal olarak çalışır diye biliyorum. Flex mode diye geçiyor sanırım ismi.

Yanlış bilmiyorsam 4 slotun ya tamami dolu olacak ya da 2 tanesi veya 1 tanesi 3 tane slot olunca birini okumuyordu
Yanlış biliyor olabilirim.

Performansta bir fark olur mu 4x4 GB arasında?

Olur tabii 4 adet 4 GB RAM kullanırsan 16 GB RAM çift kanal şeklinde çalışır.
4+4+8 şeklinde kullanırsan 3 slotta RAM takılı olduğu için sistem tek kanal çalışır
Kısaca ya 4 adet 4 GB(16 GB) ya da 2 adet 8 GB(16 GB) RAM takılı olması lazım çift kanal çalışması için öbür türlü RAM'lerinden verim alamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…