4x4 RAM mi, 8x2 RAM mi?

Bütçe
500-1000₺

Paralyzer

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle sistemimi belirteyim:

- Anakart: ASUS b150ma/m2
- RAM: 4x2 GB 2133MHz DDR4.
- İşlemci: i5 6500.

Ben 4x2 olan RAM üzerine, 8 GB RAM daha koymak istiyorum fakat forumları gezdim, dolaştım net bir cevap alamadım. 4 RAM slotu bulunuyor anakartta.
Soruma gelecek olursak, şimdi ben elimdeki RAM'lerin yanına, bir 4x2 RAM daha eklesem bir sorun olur mu? Yine Dual-Channel çalışmaya devam eder mi? Sadece RAM kapasitesini arttırmak istiyorum çünkü 8 GB RAM yetersiz diye düşünüyorum. (4x4 olacak şekilde. Bu arada işlemci en fazla Dual Channel destekliyor.) Net bir cevap olursa sevinirim.

Ben ne yazmışım?
8x2 3200 veya 3600 mhz RAM almanız daha iyi olur yazmışsınız ileride anakartı değiştirirsiniz yazmışsınız. Ne gerek var? Anakartı işlemciyi değiştirdiğinde bir zahmet RAM'de değişsin sistemi 5 sene sonra upgrade edecekse o 5 sene o RAM düşük hızlarda boş yere çalışacak. Mantıksız.

Kesinlikle 8*2

Bence yeni 8x2 3200/3600 MHz RAM'ler daha iyi olacaktır. İleride işlemci ve anakartınızı daha üst seviye yaptığınızda yeni RAM almanıza gerek kalmayacaktır.

Çok cahil var forumda kardeşim ankarta bak RAM'e bak 2400MHz üstü alırsan anakart sınırından dolayı çalışmayacaktır 2400MHz'lik RAM bak. Üsteki arkadaşta Dual Channel demiş Quad desteklmez demiş ona da cevabım Dual Channel'in anlamını öğrenmesi veri yolları ile alakalı bir durum. 4x4 kullan performans farkı yok elinde 4x2 var zaten 2 tane daha ekle yoluna devam et.
RAM fiyatları aşırı yüksek o sisteme bir daha 8x2 masrafı yapma

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler fakat hala konuya açıklık getirilemedi. Not olarak şunu da ekleyeyim, ileride değiştirirsem komple sistemi değiştiririm diye düşünüyorum. Yani sadece RAM'leri satma gibi bir durum olmaz, hepsini satarım. Şimdilik 16 GB RAM görmem gerekiyor diye biliyorum çünkü, artık 8 yetmiyor çoğu uygulama ve işletim sistemleri için. Soru şu: Neden 4x4 olmamalı, 4x4 yaparsam Dual-Channel desteği gider mi? Yani 8x2 ile Dual-Channel çalışırken, 4x4 ile etki bozuluyor mu? Sadece 8x2 yazıp durmayın lütfen. Nedenini bilmek için soru sordum.
8x2 tabii ki.
Daha iyi performans verir işlemci zaten en fazla Dual RAM destekliyor yani 4x4 olmaz.
@Paralyzer
Şimdi işlemcim, taktığım yeni 4x2'leri görmeyecek ve sistemde yine 8 GB RAM gözükecek mi demek oluyor bu? Yani işlemci onları okuyamadığından bir anlamı olmayacak, taktıklarım boşa gidecek gibi anladım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…