Başlık: 4x50W Oto Amfi Devresi (TDA7560) Yapımı – Yardım Gerekli
Kategori: Elektronik Amfi Devreleri DIY Yardım
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle, kullanıcı adı olarak
Prenses Ela'yı seçtim çünkü tam adımı paylaşmak istemiyorum.
Kendi amfi devremi yapmayı düşünüyorum ancak elektronik bilgim temel seviyede. 4x50W bir oto amfi devresi yapmayı planlıyorum ve
TDA7560 entegresini kullanmayı düşünüyorum. Ancak bazı konularda yardıma ihtiyacım var:
- TDA7560 Amfi Devresinde Beklenen Özellikler:
- Net ve kaliteli ses kalitesi, yüksek ses seviyesi
- Çok fazla ısınmadan, stabil ve düzgün çalışan bir devre
- Ses açıldığında kalitenin bozulmaması
- 12V veya 24V ile çalışması
- Ton Kontrol Devresi:
Amfi devresine Volume (Ses), Bass (Bas), Mid (Orta frekans), Tiz (Treble) ve Balance (Denge) ayarları eklemek istiyorum. Hangi devreyi veya entegreyi kullanmalıyım? Daha kaliteli bir ton kontrol devresi yapmak için hangi bileşenleri kullanabilirim?
- Soğutucu Seçimi:
TDA7560 entegresinin ısınmaması için ne kadar büyük bir soğutucu kullanmalıyım? Isıyı daha iyi dağıtmak için bir fan eklememi önerir misiniz?
Soğutucu kalın olabilir ama yüksekliği fazla uzun olmamalı, çünkü 5 cm yüksekliğinde bir kasaya montaj yapmayı düşünüyorum. Isıyı iyi iletmesi ve dağıtması önemli.
- Hoparlör Seçimi ve Filtreler:
- Midrange Hoparlör: Midrange hoparlör bağlamayı düşünüyorum. Bunun için hangi filtreyi kullanmalıyım?
- Koaksiyel Hoparlör: Eğer midrange kullanmazsam, koaksiyel hoparlör kullanmak daha mı mantıklı olur? Hangi filtreleri önerirsiniz?
YouTube ve internette araştırmalar yaptım ancak istediğim kadar ayrıntılı bilgi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Amacım kaliteli bir amfi devresi yapmak.
Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler!