4x8 GB mi 2x16 GB RAM mi?

Forly

Hectopat
Selamlar. 2020 yılında toplamış olduğum sistemde;
  • İşlemci.
    • AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 6 çekirdek 35MB soket AM4 fanlı tray işlemci (46710)
  • Anakart.
    • ASUS TUF B450M-Plus Gaming AMD B450 soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Gaming anakart.
  • Ekran kartı.
    • Eagle RTX 3060 12 GB ekran kartı (sistem 2060 olarak gelmişti sonradan 3060 ile değiştirdim)
  • RAM.
    • 2 X Adata XPG Gammix D30 AX4U320038G16A-SR30 8 GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 kırmızı Gaming.

Şimdi sizlere sorum, artık 16 GB RAM'in yetersiz geldiğini düşünüyorum arkada bir oyun açıkken ve Chrome açıkken 14-15 GB RAM kullanımlarını gözlemliyorum. RAM'ı yükseltmek istiyorum ama eski RAM'lerin elimde kalmaması açısından 4x8 GB şeklinde yapmam gerekiyor. Kullandığım anakart ve işlemci quadchannel'i destekliyor mu bilmiyorum.
Takmayı düşündüğüm RAM ise;

Sanırım aynı RAM'ler.

Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
4x8 yaparsan uyumsuzluk sorunu, frekans konusunda sıkıntı yaşama ihtimalin var 2x16 sağlıklı olur.

Quad Channel desteklemiyor ne yazıkki, 4 tane RAM takarsanız gene Dual olarak; Dual 1, Dual 2 şeklinde takılırlar.

Quad Channel'lara bakarsak zaten, çoğumuzun sahip olmayacağı anakartlarda var.

2x16 daha stabil çalışacaktır.

X2 16 GB yap 32 GB olsun 1 hafta önce 16 GB kullaniyordum oyunlarda drop takılma yiyordum 32 GB yaptim mis gibi kayıyor ne takılma ne drop var.

Ona o kadar para vermeye gerek yok bunu al XPG Gammix D35 AX4U32008G16A-SBKD35 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming (Oyuncu) Ram - incehesap.com 4 tane bundan al 2.396TL'ye denk geliyor benim attığım seni attığın da 2.796TL ve uyumsuzluk sorunu olmaz 4ude ayni RAM.

Cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
2x16 GB yaparsam elimdeki RAMler boşa çıkacak ve küçük bir ilçede yaşadığımdan dolayı bunları satma veya elimden çıkarma şansımda pek yok ne yazık ki.
İşimi zorlaştıran olayda bu aslında.
Yani idarelik bile olsa 4x8 GB Yapmamamı mı öneriyorsunuz?
Frekans sorunu olur mu peki 4 tane aynı marka,model,frekans bile olsa ?

Normalde 4'ü de aynı mHz, CL ve Voltaj değerine sahipse bir sorun yok ama garanti olmuyor ne yazıkki. Size kalmış durum, illa 4'lü yapmak istiyorsanız ve dediğiniz satamayacaksanız aynısından sipariş edebilirsiniz 2 tane daha.

Teşekkür ederim hocam peki
2x16GB ile performans farkı olur mu ?
4x8GB yaptığım zaman ?

Teşekkür ederim hocam peki
2x16GB ile performans farkı olur mu ?
4x8GB yaptığım zaman ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Test videosuna bakacak olursa, hayır. Genel olarak etki etmiyor. (Aradaki küçük FPS farkları direk aynı sistemde bile oluşabilir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…