Çözüldü 4x8 GB RAM ile PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gurkan1953

Femtopat
Daha fazla  
Bugün anakart işlemci ve soğutmamı değiştirdim ama RAM'leri değiştirmedim yani daha önceki anakartım ve işlemcim ile tam performans çalışıyordu fakat şu an sadece A2 ve B2 slotlarında 2x8 kullanabiliyorum. 4x8 yaptığımda PC açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'ler bu şekilde.
Aslında başta modelleri farklı olduğu için mi yapıyor diye düşündüm ama öyle olsa B450 de çalışmazdı sanki. Daha önce silgi olayını denedim ama şimdi tekrar silgi ile silip deniyorum.

2x8 G.Skill Ripjaws 3200 - 2x8 G.Skill flarex 3200.

RAM'lerin kağıt üzerinde her şeyı aynı gozukuyor anakarta yeni aldığınız RAM'ları 2x8 şeklinde takın hocam eski bellekler olmadan goruntu alamıyorsanız RAM'lar anakart ile uyumsuz görüntü alınabiliyor ise bellekler birbiri ile uyumsuz extra olarak BIOS Update deneyebilirsiniz.
Bugün anakart işlemci ve soğutmamı değiştirdim ama RAM'leri değiştirmedim yani daha önceki anakartım ve işlemcim ile tam performans çalışıyordu fakat şu an sadece A2 ve B2 slotlarında 2x8 kullanabiliyorum. 4x8 yaptığımda PC açılmıyor.

Anakart modelin nedir DDR3 giriş seviye kullanıyorsan Max RAM desteği 16 GB olabilir.

Aldığın RAM'lar uyumsuz olabilir mi silgiyle silmeyi dener misin RAM'ları anakartın sitesinde 128 GB'a kadar desteği olduğu yaziyor.
Ramler bu şekilde
aslında başta modelleri farklı olduğu için mi yapıyor diye düşündüm ama öyle olsa B450 de çalışmazdı sanki. Daha önce silgi olayını denedim ama şimdi tekrar silgi ile silip deniyorum.

2x8 Gskills Ripjavs 3200 - 2x8 Gskills FlareX 3200

RAM'ler bu şekilde.
Aslında başta modelleri farklı olduğu için mi yapıyor diye düşündüm ama öyle olsa B450 de çalışmazdı sanki. Daha önce silgi olayını denedim ama şimdi tekrar silgi ile silip deniyorum.

2x8 G.Skill Ripjaws 3200 - 2x8 G.Skill flarex 3200.

RAM'lerin kağıt üzerinde her şeyı aynı gozukuyor anakarta yeni aldığınız RAM'ları 2x8 şeklinde takın hocam eski bellekler olmadan goruntu alamıyorsanız RAM'lar anakart ile uyumsuz görüntü alınabiliyor ise bellekler birbiri ile uyumsuz extra olarak BIOS Update deneyebilirsiniz.

Çözüm

Hocam çözüldü BIOS'u default ayarlar ile açınca 4x8 olarak açıldı PC şimdi hızlarını kontrol edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı