4x8 GB vs 2x16 GB RAM

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Arkadaşlar R5 5600 B550 anakartlı hazır sistem alacağım. 900₺ farkla 32 GB yapabiliyorum ve açıkçası fiyatı uygun geldi. 2x16 GB ile 4x8GB arası performans farkı olur mu? 2x16 GB RAM seçersem 2 RAM slotu boşta kalacak.

Arkadaşlar R5 5600 B550 anakartlı hazır sistem alacağım. 900₺ farkla 32 GB yapabiliyorum ve açıkçası fiyatı uygun geldi. 2x16 GB ile 4x8GB arası performans farkı olur mu? 2x16 GB RAM seçersem 2 RAM slotu boşta kalacak.

Quad channel desteklemiyor anakart. 4x8 ya da 2x16'da taksanız Dual channel çalışacaklardır. Neredeyse hiçbir fark olmaz.

en azından hepsini Dual channel kullanmış olursunuz.

Birbirleriyle uyumlu olduğu sürece 8+8+16 şeklinde bile Dual Channel kullanabilirsin. Rank dediğim kanal ile bağlantılı değil. Single Rank ve Dual Rank arasındaki fark ise ancak sentetik testlerde hissedilebilir.

2x16'dan daha iyi olur.

4×8 GB'ın tek "iyi" yanı 4 slotu da doldurup ileride yükseltme yapmak istenirse zorluk çıkartmak olur.

Birbirleriyle uyumlu olduğu sürece 8+8+16 şeklinde bile Dual channel kullanabilirsin. Rank dediğim kanal ile bağlantılı değil. Single rank ve Dual rank arasındaki fark ise ancak sentetik testlerde hissedilebilir.

4×8 GB'ın tek "iyi" yanı 4 slotu da doldurup ileride yükseltme yapmak istenirse zorluk çıkartmak olur.

Haklısınızda hocam ben şöyle düşündüm bellekler üzerindeki yük dağıldıkça belleklerin kendi performansları yükselmez mi? Ama tabii ki de bir Quad channel kadar performans artışı mümkün olamaz. Bu arada benim tahminim bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00