Arkadaşlar R5 5600 B550 anakartlı hazır sistem alacağım. 900₺ farkla 32 GB yapabiliyorum ve açıkçası fiyatı uygun geldi. 2x16 GB ile 4x8GB arası performans farkı olur mu? 2x16 GB RAM seçersem 2 RAM slotu boşta kalacak.
2×16 GB almak daha mantıklı. 16 GB bellekler Dual Rank ise performansları eşit, Single Rank ise biraz daha az olur. Pek hissedilebilecek bir fark değil bu yüzden 2×16 GB yapılması daha iyi.
Arkadaşlar R5 5600 B550 anakartlı hazır sistem alacağım. 900₺ farkla 32 GB yapabiliyorum ve açıkçası fiyatı uygun geldi. 2x16 GB ile 4x8GB arası performans farkı olur mu? 2x16 GB RAM seçersem 2 RAM slotu boşta kalacak.
Yapabiliyorsanız 4x8 yapın daha iyi olacaktır ama dediğim gibi gözle görülebilir fark beklemeyin en azından hepsini Dual channel kullanmış olursunuz. 2x16'dan daha iyi olur.
Birbirleriyle uyumlu olduğu sürece 8+8+16 şeklinde bile Dual Channel kullanabilirsin. Rank dediğim kanal ile bağlantılı değil. Single Rank ve Dual Rank arasındaki fark ise ancak sentetik testlerde hissedilebilir.
Birbirleriyle uyumlu olduğu sürece 8+8+16 şeklinde bile Dual channel kullanabilirsin. Rank dediğim kanal ile bağlantılı değil. Single rank ve Dual rank arasındaki fark ise ancak sentetik testlerde hissedilebilir.
4×8 GB'ın tek "iyi" yanı 4 slotu da doldurup ileride yükseltme yapmak istenirse zorluk çıkartmak olur.
Haklısınızda hocam ben şöyle düşündüm bellekler üzerindeki yük dağıldıkça belleklerin kendi performansları yükselmez mi? Ama tabii ki de bir Quad channel kadar performans artışı mümkün olamaz. Bu arada benim tahminim bu.