4x8 RAM'lerin düzgün çalıştığı nasıl anlaşılır?

StevenBayLouise

Kilopat
Daha fazla  
1757111404881.png

ASUS Prime B550M-K anakartım var, 4 adet RAM slotu var.

2x8 G.Skill RAM ve 2x8 A-Data RAM'e sahibim. MHz ve DDR sayıları aynı. Bazı videolarda Quad channel çalışmıyor diye gördüm. Bilgisayarım RAM'leri görüyor ve 32 GB olduğunu algılıyor. BIOS'ta XMP açık. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım ama bu videolar içime kurt düşürdü. Sizce RAM'lerim herhangi bir sorun olmadan düzgün bir şekilde çalışıyor mu?

1757111946853.png

Memtest yapabilirsiniz ancak 4 adet ram slotunu kullanmak yüksek performans vermez. Dual slot kullanmak her zaman daha iyidir. 4 slot var diye 4 slot takabilirsiniz diye birşey yok. O ramleri tam performans kullanmayabilir.

Eki Görüntüle 2569725

ASUS Prime B550M-K anakartım var, 4 adet RAM slotu var.

2x8 G.Skill RAM ve 2x8 A-Data RAM'e sahibim. MHz ve DDR sayıları aynı. Bazı videolarda Quad channel çalışmıyor diye gördüm. Bilgisayarım RAM'leri görüyor ve 32 GB olduğunu algılıyor. BIOS'ta XMP açık. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım ama bu videolar içime kurt düşürdü. Sizce RAM'lerim herhangi bir sorun olmadan düzgün bir şekilde çalışıyor mu?

Eki Görüntüle 2569727
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Memtest86 yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı