5.000-10.000 TL AM5 APU sistem tavsiyesi

erkamacar

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. ofisteki muhasebe amaçlı kullandığımız kasayı AM5 sistem olacak şekilde anakart, işlemci, RAM olarak değiştirmek istiyorum. Kasada şu an Intel G4400 ve Frisby'in 300W PSU'su, 8 GB RAM var. Ekran kartına ihtiyacımız olmadığı için dahili grafikli, çok güç tüketmeyen, çekirdek sayısı mümkünde fazla olan, ısınmayan/ısınsa da kendi stok soğutucusu ile stabil çalışan işlemci arayışındayım. Kasa server mantığıyla ana bilgisayar olarak kullanılıyor. Ben bayağı baktım ama işin içinden çıkamadım. Dahili grafikli 5700G, 8700G, 7700 gibi işlemciler mevcut anladığım kadarıyla. Bütçem 5.000-10.000 TL arası.

Am5 için apu işlemci hala yok. 8000 serisi ile gelecekler. Bütçeniz ve istekleriniz komik olmuş. En ucuz işlemci 7500f o da 5700tl zaten.

Am5 için apu işlemci hala yok. 8000 serisi ile gelecekler. Bütçeniz ve istekleriniz komik olmuş. En ucuz işlemci 7500f o da 5700tl zaten.
Nasıl yok hocam? 8700G bu işlemcinin satışı yapılıyor. Komik olmuş diye iğneleyeceğinize tavsiye verseniz de ona göre hareket etsek olmaz mı? 7700-7900 gibi işlemcilere baktım ama güç ve sıcaklık olarak çok ekstrem işlemciler. Bütçemin 5.000 ile 10.000 TL arası olduğunu başlıkta belirttim zaten.

12.800 TL gibi bir şey yapıyor. Bu bütçede ve ofis için AM5 mantıklı değil ama siz bilirsiniz.​

12.800 TL gibi bir şey yapıyor. Bu bütçede ve ofis için AM5 mantıklı değil ama siz bilirsiniz.​
Sadece ileriye dönük olsun diye AM5 düşünmüştüm hocam, bu arada sadece işlemci için bütçem 5-10.000₺ arasıdır. Anakart, RAM ayrı bütçede.
Not: Şimdi farkettim, moderatör başlığı değiştirmiş halbuki işlemci diye belirtmiştim.

İşlemci 10k fiyat bandında AM5 ve ofis işleri yapılacağı için bu işlemciyi seçtim. Diğer parçalar içinde bütçe belirtir misin?

Elimde mevcut olan " kasa " bu. İçinde 300W PSU var markadan dolayı yeter mi sizce bu işlemciye? TDP değerinde 105W yazıyor. Ram ve anakart için 6-7.000 TL bütçem var. Amacım fazla masraf çıkarmadan bu kasaya stok soğutucuyla ısı sorunu olmayan bir anakart işlemci ram üçlüsü yapmak.

Elimde mevcut olan " kasa " bu. İçinde 300W PSU var markadan dolayı yeter mi sizce bu işlemciye? TDP değerinde 105W yazıyor. Ram ve anakart için 6-7.000 TL bütçem var. Amacım fazla masraf çıkarmadan bu kasaya stok soğutucuyla ısı sorunu olmayan bir anakart işlemci ram üçlüsü yapmak.

300W yeteceğini çok düşünmüyorum bence kasa da değişmeniz daha iyi olacaktır.

300W yeteceğini çok düşünmüyorum bence kasa da değişmeniz daha iyi olacaktır.

Hocam değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım önerilerinizi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı