5.000 TL altına bilgisayar nasıl toplanmalı?

Makaleler
5
Dostlar konu bilgisayara ihtiyacım olduğu için olan bir konu değil onu baştan söyleyeyim. Az bütçesi olan kişilere forumda bilgisayar önerisi yapmayı seviyorum 3-5k aralığındaki bütçelere. Ama özellikle gördüğüm bir şey beni rahatsız etti. Neden bilmiyorum ama forumda bir Intel 3. nesil aşkı var. Özellikle o nesilden bir anakarta sahipse konuyu açan kişi direkt olarak RAM yükseltmesini ve i7 3. nesil k ibareli işlemcilerden almasını vs. öneriyorlar. Genelde de benim önerdiğim şekilde olan bilgisayarlardan bazen biraz daha ucuza olduğu ve kısa vadede daha çok performans verdiği için (çoğu zaman aynı), konu sahipleri maalesef o arkadaşların önerdiği şekilde bilgisayarlarını topluyorlar. Benim rahatsız olduğum konuysa şu bu bilgisayarları toplaması gerçekten hem uzun hem kısa vadede çok mantıksız artık.

Belki o şekilde bilgisayar toplamış ve elinde öyle bir bilgisayara sahip insanlar birazdan yazacaklarıma sinirlenebilirler. Gelelim 3-5k arasında genel olarak benim önerdiğim bilgisayar şekline;

• AMD A320 anakart.
  • R3 1200 ve R5 1600 işlemci(daha iyisi bulunursa takılabilir)
  • Geçici tek kanal 8 veya çift kanal 16 GB RAM(konu sahibinin bütçesine göre)
  • Sıfır olarak bilinen F/P SSD'ler(yine konu sahibinin bütçesine göre)
  • İkinci el RX570(1200-1500 arası değişiyor fiyatları)
  • Kasa+PSU(burası tamamen bütçeyle alakalı 200 liraya da var, 1200 liraya da)
Ben eğer bütçe 4K seviyelerindeyse yukarıdakine benzer eğer 3K ve daha altıysa R3 2200G gibi APU'larla toplanmasını tavsiye ediyorum aynı sistemin. Peki neden bu 3. nesil işlemci işi beni rahatsız ediyor;

• Güncellikten yoksunlar ve muhtemelen son sahibi olacaksınız.
  • Önerilen işlemciler güncel ikinci el işlemcilere fiyat olarak çok yakın.
  • 2x8 DDR3 RAM'ler ve aynı konfigürasyonda DDR4 RAM'lar neredeyse aynı fiyatta.
  • Eski işlemcilerin güç tüketim gerçekten devasa.
Yani kısacası 3. nesil Intel işlemciler eskidiler ve artık ofis bilgisayarı konumunu alma vakitleri geldi. Elbette elinizde bu tarz bir sistem varsa gittiği yere kadar kullanın ama artık bu sistemleri de geliştirmek için para harcamayın. Sizin fikirleriniz nedir?

Intel 3. nesil aşkı var. Özellikle o nesilden bir anakarta sahipse konuyu açan kişi direkt olarak RAM yükseltmesini ve i7 3. nesil k ibareli işlemcilerden almasını vs. öneriyorlar.

Cunku 3. nesil o butcelere oturuyor. Hem biraz olsun oyun oynatiyor. 4. nesil desen kazik fiyat, 2. nesil desen vasat.

Tabii son care bu. Olu sokete yatirim yapmaya degmez yoksa, zorlanip en kotu 2200G APU alinsa o bile kafi.

İslemci onerisi olarak araya R3 3100 sıkıstır. Ayni fiyatlara oyun konusunda tatli olur.

Cunku 3. nesil o butcelere oturuyor. Hem biraz olsun oyun oynatiyor. 4. nesil desen kazik fiyat, 2. nesil desen vasat.

Tabii son care bu. Olu sokete yatirim yapmaya degmez yoksa, zorlanip en kotu 2200G APU alinsa o bile kafi.

İslemci onerisi olarak araya R3 3100 sıkıstır. Ayni fiyatlara oyun konusunda tatli olur.

3. nesil işlemciler ile R3 1200 ve r5 1400-1600 gibi işlemciler aynı fiyata geliyor hocam. RAM fiyatları zaten neredeyse aynı, geriye sadece anakart kalıyor. Toplamda arada 300-500 lira arası anca oynuyor o da oynarsa dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı