- Makaleler
- 5
Dostlar konu bilgisayara ihtiyacım olduğu için olan bir konu değil onu baştan söyleyeyim. Az bütçesi olan kişilere forumda bilgisayar önerisi yapmayı seviyorum 3-5k aralığındaki bütçelere. Ama özellikle gördüğüm bir şey beni rahatsız etti. Neden bilmiyorum ama forumda bir Intel 3. nesil aşkı var. Özellikle o nesilden bir anakarta sahipse konuyu açan kişi direkt olarak RAM yükseltmesini ve i7 3. nesil k ibareli işlemcilerden almasını vs. öneriyorlar. Genelde de benim önerdiğim şekilde olan bilgisayarlardan bazen biraz daha ucuza olduğu ve kısa vadede daha çok performans verdiği için (çoğu zaman aynı), konu sahipleri maalesef o arkadaşların önerdiği şekilde bilgisayarlarını topluyorlar. Benim rahatsız olduğum konuysa şu bu bilgisayarları toplaması gerçekten hem uzun hem kısa vadede çok mantıksız artık.
Belki o şekilde bilgisayar toplamış ve elinde öyle bir bilgisayara sahip insanlar birazdan yazacaklarıma sinirlenebilirler. Gelelim 3-5k arasında genel olarak benim önerdiğim bilgisayar şekline;
Belki o şekilde bilgisayar toplamış ve elinde öyle bir bilgisayara sahip insanlar birazdan yazacaklarıma sinirlenebilirler. Gelelim 3-5k arasında genel olarak benim önerdiğim bilgisayar şekline;
- AMD A320 anakart.
- R3 1200 ve R5 1600 işlemci(daha iyisi bulunursa takılabilir)
- Geçici tek kanal 8 veya çift kanal 16 GB RAM(konu sahibinin bütçesine göre)
- Sıfır olarak bilinen F/P SSD'ler(yine konu sahibinin bütçesine göre)
- İkinci el RX570(1200-1500 arası değişiyor fiyatları)
- Kasa+PSU(burası tamamen bütçeyle alakalı 200 liraya da var, 1200 liraya da)
- Güncellikten yoksunlar ve muhtemelen son sahibi olacaksınız.
- Önerilen işlemciler güncel ikinci el işlemcilere fiyat olarak çok yakın.
- 2x8 DDR3 RAM'ler ve aynı konfigürasyonda DDR4 RAM'lar neredeyse aynı fiyatta.
- Eski işlemcilerin güç tüketim gerçekten devasa.