Merhaba,
Sistemim Intel i3 12100F + 2x8-16 GB 3200 MHz RAM + ASUS H610M + Kioxia M.2 SSD...
Bu sistemle beraber RX 6500 XT 4 GB 64 Bit model bir ekran kartı kullanıyordum. Yayın yapma merakı başlayınca bu kartın NCODER özelliğinin olmadığını öğrendim. Bu sebeple yeni bir kart almaya karar verdim. Bütçem 5K civarı ve bu fiyata sıfır yeni model olarak sadece Sapphire RX6600 var. Bu kartın NCODER'i var mı? Kart üzerinden yayın yapsam rezil eder mi? (%30-40 performans kaybı gibi) Bu olmaz ise yerine ne önerilebilir? Bulunduğum konumda temiz GTX 1660 Ti'ya da RTX 2060 gibi kartlar var ve ikinci elemi yönelmeliyim?
Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılar, sevgiler!
World of Tanks + PUBG + Küçük bazı oyun yayınları yapıyorum.
Asus GeForce GTX 1650 Dual O4GD6 Mini 4GB 128 Bit Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Gainward NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Ghost NE6166T018J9-1160L 6 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!
Bu bütçede iyi bir Nvidia kartı yok. 2. el kartların neredeyse tamamında mining yapılmış olacaktır. Sonuçta 1660-2060 gibi kartlar 4-5 yıllık kartlar ve 2 mining patlaması gördüler.
AMD kartlar ise yayın konusunda daha kötü, ama abartıldığı kadar da kötü değiller. AMF H264 güncellemesinden önce çok kötüydü ama AMF H264 güncellemesinden sonra aradaki farkı neredeyse kapadılar.
Performansa gelirsek, bu bütçede 0 alacağın hiçbir Nvidia kart, 6600'ün rakibi değil. Bu yüzden 6600 ile yayın yaparken daha yüksek performans düşüşü bile olsa en kötü Nvidia muadilleriyle benzer performans alırsın ama yayın dışında 6600 çok daha iyi olur.
Merhaba,
Sistemim Intel i3 12100F + 2x8-16 GB 3200 MHz RAM + ASUS H610M + Kioxia M.2 SSD...
Bu sistemle beraber RX 6500 XT 4 GB 64 Bit model bir ekran kartı kullanıyordum. Yayın yapma merakı başlayınca bu kartın ncoder özelliğinin olmadığını öğrendim. Bu sebeple yeni bir kart almaya karar verdim. Bütçem 5K civarı ve bu fiyata sıfır yeni model olarak sadece Sapphire RX6600 var. Bu kartın Ncoder'i var mı? Kart üzerinden yayın yapsam rezil eder mi? (%30-40 performans kaybı gibi) bu olmaz ise yerine ne önerilebilir? Bulunduğum konumda temiz GTX 1660 Ti'ya da RTX 2060 gibi kartlar var ve ikinci elemi yönelmeliyim?
Beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılar, sevgiler!
World of Tanks + PUBG + küçük bazı oyun yayınları yapıyorum.