5.000 TL kasa önerisi

Ozan Ada

Decapat
Daha fazla  
Bütçe 5000TL civarı.

@BerkayZ87 @The Man From E.A.R.T.H.

Merhaba, uzun zamandır güncel kasa almadım ama kişisel kullanım için bir tane bakıyorum. Elimdeki yedekteki 2 kasadan O11D mini (fishtank olduğu için beğenmiyorum, garip bir kasa) ve enthoo 2 Pro server (haliyle masanın üstünde olmuyor). Biraz bakındım ama canlı görmediğim için ele gelir bir kasa bulamadım.

D15 soğutucu ile kullanacağım (Custom soğutma veya AiO kullanmıyorum, ileride de kullanmam büyük ihtimal) için RAM yüksekliği dahil en az (172-173mm / 175mm olsa en az şahane) soğutucu yüksekliği lazım. Fan, RGB lazım değil yani frame olabilir, zaten fanları Arctic, Be Quiet'ya da Noctua ile değiştiririm elimde var. Phanteks XT Pro baktım ama malzemesi fiyatı uygun tutmak için hayli inceydi, ön panel falan biraz telmaşa (yoksa aşırı beğendim tasarımı tam istediğim gibi). Lian Li 207 baktım bir arkadaşımda front panel uğultusundan bıkmış (ses konusunda çok hassasım, rezonans, uğultu vs, farklı fanlar ve vida ayarı denemiş tutmamış, PSU pozisyonu bir acayip vs). Bulabildiğim bir iki model var. Lian Li 216 - 217, Cougar MX600, 4000D frame (yükseklikten emin değilim), H7 Flow 2022.. Bir tane de ikinci el Phanteks P600S gördüm satılık ama hiç ne kullandım ne canlı gördüm (kumaş filtre ne kadar kullanışlı olur)

Eğer fırsat olur birkaç öneride bulunabilrseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyleyse bunlara bakabilirsin: Asus Tuf GT501,XPG Battlecrusier, NZXT H7 Flow, MSI MAG Forge 320R (soğutucu sıgarmı diye kontrol etmen gerekebilir), NZXT H5 Flow (yine soğutucu için kontrol etmen iyi olur), Corsair Frame 4000D.
Hepsinin linklerinide bırakayım:

Asus Tuf GT501:

NZXT H5 Flow:

Corsair Frame 4000D:

MSI MAG Forge 320R:

H7 Flow 2022:

H7 Flow 2024:

XPG Battlecrusier:

Öyleyse bunlara bakabilirsin: Asus Tuf GT501,XPG Battlecrusier, NZXT H7 Flow, MSI MAG Forge 320R (soğutucu sıgarmı diye kontrol etmen gerekebilir), NZXT H5 Flow (yine soğutucu için kontrol etmen iyi olur), Corsair Frame 4000D.
Hepsinin linklerinide bırakayım:

Asus Tuf GT501:

NZXT H5 Flow:

Corsair Frame 4000D:

MSI MAG Forge 320R:

H7 Flow 2022:

H7 Flow 2024:

XPG Battlecrusier:
Valla çok zahmet oldu sana, ellerine sağlık, resmen liste yapmışsın.

Tuf 501 - göze hitap etmedi. Önü kapalı gibi. 302 modeline de bir bakayım.

H5 Flow - 165mm soğutucu yüksekliği destekliyormuş. Yoksa güzel duruyor. Önü kapalı H510i kullanmıştım, malzemesi güzeldi

Frame 4000d - 170 mm demesine rağmen reddit youtube vs baktım 175mm civarı destekliyor galiba. Lexar Thor 32GB DDR5 (40mm yükseklik) ramlerle d15 kasaya sığmış. Ben Fury non-RGB 64GB DDR5 (34,9mm yükseklik) sığarmı diye düşünüyordum Görüntüsü ve tasarımıda hoşuma gidiyor. Sepete ekledim.

H7 Flow 2022 uygun fiyatlı bir satıcı var sadece beyazı var, biraz satıcının yorumları negatif gibi. yorumları güzel kasanın.

H7 Flow 2024- Güzel duruyor ama 6000+ fiyatı, var acaba 4000d frame (amazonda 4200 fiyat) üstüne değermi performans olarak. Bütçe olarak aslında sıkıntı yok yukarı doğru ama harcayasımda gelmiyor kayda değer bir performans farkı yoksa.

XPG Battle Cruiser biraz inceleyeyim, XPG ürünlerini beğeniyorum.

Aslında baktıklarımdan biraz 4000d frame (fansız) ve Lian Li 216 arasında kaldım gibi. Fiyatları çok yakın 4200TL vs 4500TL. 4000d tam aradığım klasik tasarımda. Lian Li fanlarını sevemedim RGB, ses vs. Büyük ihtimal alırsam aldığım gibi sökerim fanları. Keşke fansız modeli olsaymış, özellikleri güzel duruyor, çok övmüşler.

MSI bakmadım bayağı kızgınım MSI Türkiye ye.

Valla çok zahmet oldu sana, ellerine sağlık, resmen liste yapmışsın.

Tuf 501 - göze hitap etmedi. Önü kapalı gibi. 302 modeline de bir bakayım.

H5 Flow - 165mm soğutucu yüksekliği destekliyormuş. Yoksa güzel duruyor. Önü kapalı H510i kullanmıştım, malzemesi güzeldi

Frame 4000d - 170 mm demesine rağmen reddit youtube vs baktım 175mm civarı destekliyor galiba. Lexar Thor 32GB DDR5 (40mm yükseklik) ramlerle d15 kasaya sığmış. Ben Fury non-RGB 64GB DDR5 (34,9mm yükseklik) sığarmı diye düşünüyordum Görüntüsü ve tasarımıda hoşuma gidiyor. Sepete ekledim.

H7 Flow 2022 uygun fiyatlı bir satıcı var sadece beyazı var, biraz satıcının yorumları negatif gibi. yorumları güzel kasanın.

H7 Flow 2024- Güzel duruyor ama 6000+ fiyatı, var acaba 4000d frame (amazonda 4200 fiyat) üstüne değermi performans olarak. Bütçe olarak aslında sıkıntı yok yukarı doğru ama harcayasımda gelmiyor kayda değer bir performans farkı yoksa.

XPG Battle Cruiser biraz inceleyeyim, XPG ürünlerini beğeniyorum.

Aslında baktıklarımdan biraz 4000d frame (fansız) ve Lian Li 216 arasında kaldım gibi. Fiyatları çok yakın 4200TL vs 4500TL. 4000d tam aradığım klasik tasarımda. Lian Li fanlarını sevemedim RGB, ses vs. Büyük ihtimal alırsam aldığım gibi sökerim fanları. Keşke fansız modeli olsaymış, özellikleri güzel duruyor, çok övmüşler.

MSI bakmadım bayağı kızgınım MSI Türkiye ye.
Verdiğim listede benim en beğendiklerim Corsair Frame 4000D ve XPG Battlecrusier modelleri.
H7 Flow güzel kasada niye ise bir türlü ısınamadım şu kasaya.

Verdiğim listede benim en beğendiklerim Corsair Frame 4000D ve XPG Battlecrusier modelleri.
H7 Flow güzel kasada niye ise bir türlü ısınamadım şu kasaya.
Valla Frame 4000d görüntü özellik beğendim. Kasa malzeme kalitesinden kaçmadılarsa aradığım kasa gibi. NZXT seviyorum normalde saç kalitesi vs güzel oluyor ama yani fiyatı içime sinmedi birde kasanın içinde ışıklı bir şey olmayacak, görünmeyecek bile ama 2024 versiyonu bir garip olmuş sanki kasanın altı yok gibi :) . 216 ile karşılaştırabilsem, kullanan birisi olsa ikisinden birini sipariş vereyim diye düşünüyorum.

Kasayı aldınız mı bilmiyorum ama 1 hafta kadar önce Corsair Frame 4000D aldım. Kasa baya kaliteli beğendim.

Önceki kasam akvaryum 2 odalı farklı marka bir kasa idi. Kasada alt, yan ve üst fan bölümlerinde hep metal ızgaralar vardı. Kasada 7 fan takılı idin. Aşağıdaki fanlar içeri, yandaki dikey fanlar içeri, arkadaki fan ve 240mm sıvı soğutma yukarıda olacak şekilde dışarı üflüyordu. 5800X işlemcim oyunlarda 75-80'lere çıkıyordu. Stres testinde ise 95 dereceye çıkıp güç kısıyordu. Macun falan yeni değiştirmiş olmama rağmen düzgün bir soğutma olmuyordu kasada.

Corsair Frame 4000D'de ise tüm fanların ve radyatörün önü çok açık sadece toz filtresi var. İnanılmaz bir hava akışı var bu nedenle.

Şuan aynı fanlar Corsair Frame'e takılı durumda. Corsair LL120 fan kullanıyorum. Kasanın önünde 3, yanında 3 olmak üzere içeri üfleyen 6 fan. Kasanın arkasında 1 tane dışarı üfleyen fan ve kasanın üzerinde yine aynı 240MM sıvı soğutmam var. Anakart ve sıvı soğutmayı macunu yeni değiştirdiğim için sökmeden direkt transfer ettim.

Şuan Oyunlarda işlemcim 55-65 derece arasında. Stres testinde 30 dakika kaldı ve 75 dereceyi geçmedi. PC boşta masaüstünde beklerken 40 derecelere kadar düşüyor ki oda sıcaklığı 27-28 derece civarında.

Kasa kesinlikle çok başarılı bir kasa.

@aranelciryatan @Iwatani Naofumi

Evet kasayı (4000d frame) aldım, gerçekten aklımdakine yakın bir kasaymış. Kablolama, hava akışı, sessizlik, genişlik çok güzel.

Malzeme kalitesi eh, yani güzel tarafında diyelim. Anakart ayakları ve bazı thumb screw yuvalarında sıkıntı vardı, hızlı montajda diş kaptırmak mümkün (ufak bir alıştırma ile halloldu) Panellerde ve kasasında esneme mevcut, takarken ufak bir iki oynatma gerekebiliyor. Panel titreşim veya vakum sesi yok. Yani ufak tefek kusurlar ama değerlendirecek arkadaşlar için burada dursun.

Üst tarafta opsiyonel bir toz filtresi olsa iyiymiş. Hava akışını abartmışlar diyelim. Alt tarafta toz filtresi mevcut ve yerden yükseliği 3 cm civarında iyi olmuş.

İçinde elimde olan Arctic P serisi 3*120mm intake 2*140mm egzoz 2 kademe (500 rpm idle-900 rpm yük) düşük devirde çalışıyor. Fazlasıyla yeterli geliyor. Mesh sesi yok. İçinde Noctua D15 işlemci soğutucu kullandım, düşük profil ramler (Kingston DDR5 34,9mm) ile 4-5 mm daha pay kaldı.

Genel itibariyle ben memnun kaldım, tekrar alırım ihtiyaç halinde, bende tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı