5.000 TL monitör dahil sistem toplama

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yardımlarınız için. Peki işlemciyi 10100f ye düşürüp ekran kartı olarak rx550 eklesem bir nebze daha iyi olur mu? Çünkü 1500 TL lik ekran kartını şu an alamam.Tesekkurler.
Buyrun;
AMD Ryzen 5 3400G Dört Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 1350TL

Gigabyte B450M S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 510TL

Samsung 500 GB 870 Evo MZ-77E500BW 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 500TL

Apacer Panther 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 AH4U08G32C28Y7GAA-1 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe x2 300TLx2=600TL

DarkFlash Aquarius Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 400TL

FSP Hydro K 500W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 360TL

Samsung LC24RG50FQMXUF 23.5" 4ms Full HD Freesync Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 1300TL

Tam 5000TL. Çok iyi oldu bence. Ekran kartlı bir sistem toplamak imkansız neredeyse bu bütçe ile. Bu arada monitör dahil 5000TL.

Sizin topladığınız sistem ile herhangi bir oyun oynanamaz. Çünkü Intel'in APU işlemcileri ofis için ve 3D oyunlar için kesinlikle yeterli değil. Benim attığım sistemi alın, kafanız rahat etsin. Hem Intel ucuz anakartların 11. nesile destek vermeyeceğini açıkladı. Bu yüzden artık düşük bütçede Intel almak mantıksız çünkü işlemci yükseltmek isteyince anakart değiştirmeniz gerekecek.
Hocam merhabalar. Teşekkür ederim. Intel ile oyun oynamayacagini siz yazdınız doğru hatirliyorsam. Peki Ryzen 5 3400 g ile oyun oynamak daha mı mümkün intele göre? Bir de i3 10100f + rx550 mi daha mantıklı yoksa ryzen5 3400 g mi? Şimdiden cevap için teşekkürler.

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yardımlarınız için. Peki işlemciyi 10100f ye düşürüp ekran kartı olarak rx550 eklesem bir nebze daha iyi olur mu? Çünkü 1500 TL lik ekran kartını şu an alamam.Tesekkurler.

Hocam merhabalar. Teşekkür ederim. Intel ile oyun oynamayacagini siz yazdınız doğru hatirliyorsam. Peki Ryzen 5 3400 g ile oyun oynamak daha mı mümkün intele göre? Bir de i3 10100f + rx550 mi daha mantıklı yoksa ryzen5 3400 g mi? Şimdiden cevap için teşekkürler.

3400G'nin içinde Vega 11 adlı bir ekran kartı var. Şuan bu ekran kartından daha güçlü bir entegre grafik yok. Sorunuza gelecek olursak Vega 11 çoğu oyunda RX 550'yi geçiyor.

3400G'nin içinde Vega 11 adlı bir ekran kartı var. Şuan bu ekran kartından daha güçlü bir entegre grafik yok. Sorunuza gelecek olursak Vega 11 çoğu oyunda RX 550'yi geçiyor.
Hocam bu bilgi bana çok faydalı oldu teşekkür ederim. Peki ilerde 3400 g ye bir ekran kartı taktiğim zaman mesela bugünün 1050 ti değerinde bir kart tsktigim zaman islemci veya ekran kartı performansında bir düşme ya da sorun olur mu? Çok soru sordum bilgisizliği maden kusruma bakmayin.
.

Hocam bu bilgi bana çok faydalı oldu teşekkür ederim. Peki ilerde 3400 g ye bir ekran kartı taktiğim zaman mesela bugünün 1050 ti değerinde bir kart tsktigim zaman islemci veya ekran kartı performansında bir düşme ya da sorun olur mu? Çok soru sordum bilgisizliği maden kusruma bakmayin.
.

İşlemci ısınmadığı sürece performansı pek düşmez. Çok ısınmamasına dikkat edin yeter. Bir de harici ekran kartı takınca kötü etkileyeceğini düşünmüyorum. Hatta belki daha iyi bile olur çünkü yük kalkacak işlemcinin üzerinden.

Arkadaşlar ekran kartı da dahil olan bir sistem topladım. Monitör,wifi,mouse,klavye amazon sitesinden diğerleri gamagaraj sitesi kampanyasından aldım. Beni çok çok uzun süre idare edecek bir sistem oldu. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20210222_220344.jpg
    IMG_20210222_220344.jpg
    122 KB · Görüntüleme: 34
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı