5.000 TL Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 sistem toplama

  • Konuyu başlatan peeq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.020

peeq

Kilopat
Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
140
Çözümler
1
Arkadaşıma 5.000 TL değerinde oyun bilgisayarı alacağız. Sistemin içerisine biraz imkansız denecek kıvamda parçalar sığdırmaya çalışacağız bize bu konuda yardımcı olursanız seviniriz. Aklımızda demirbaşı parça olarak AMD R5 2600x ve İkinci el GTX 1070 ekran kartı var. Ekran kartı 2 sene götürse yeter ileride ekran kartı yenilenecek ve ek RAM takılacak.
Başlıca düşündüğümüz sistem parçaları şunlar;
Ekran kartını ikinci el alacağız 1600-1700 TL civarında bütçe ayırdık.
Totalde 4,892 TL civarında bir tutar çıkıyor. Bizim kasanın camı olsun havalandırması olsun gibi derdimiz yok, anakartı sabitleyecek yer olsun yeter. SSD, RAM gibi parçalar ileride eklenecek, ilk etapta bu setup sizce nasıl?
Lütfen artıları ve eksileri belirtin, teşekkür ediyorum.
Sistem tavsiye edebilecek kimse yokmu cidden ?
Güncelleme;
Kasa (Fiyat 350 TL) = Dark N10 Pro 5x12cm Mavi Fanlı, Fan Kontrolcülü, Cam Yan Panelli, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHN10PRO) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri
Güç Kaynağı ( Fiyat 240 TL) = SilverStone 500W Strider Serisi 80+ Güç Kaynağı
 
Son düzenleme:
Bence güzel olmuş, kasa da güzel ben advanced olanını kullanıyorum. Dün kasa fanlarını kapalı unutmuşum işlemcim 63 dereceye çıktı. Kasa fanlarını açtım 52 dereceye düştü. Bu yüzden kasa havalandırması önemli. Allah nice güzellerini nasip etsin güzel sistem bence. Rgb'li havalı ışıklandırması olan ürünler bakmanızı tavsiye ederim. Zira ben öyle yapmadan aldım sonradan pişman oldum. :D
 
Bence güzel olmuş, kasa da güzel ben advanced olanını kullanıyorum. Dün kasa fanlarını kapalı unutmuşum işlemcim 63 dereceye çıktı. Kasa fanlarını açtım 52 dereceye düştü. Bu yüzden kasa havalandırması önemli. Allah nice güzellerini nasip etsin güzel sistem bence. Rgb'li havalı ışıklandırması olan ürünler bakmanızı tavsiye ederim. Zira ben öyle yapmadan aldım sonradan pişman oldum. :D
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Kasa fanlarını stock halinden farklı ayarladım önden havayı içeriye alıyor sıcak havayı üst taraftan dışarı aktarıyor sürekli çalışır halde. Ekran kartını kendisinden aldığım @Pantheon kasayi toplama sürecinde sonuna kadar desteğini esirgemedi onada ayrıca teşekkür etmek isterim. Bana gore RGB biraz genç işi benim gözümü alıyor klavyede kasa felan bakamıyorum yinede güzel oldu Allah herkese istediği gibi versin diyelim. :)
 
İyi günlerde kullanın, EVGA kalitesi başka bir şey. Allah'ın izniyle o karta hiçbir şey olmaz. Herhangi bir problemde müsayitsem yardımcı olmaya çalışırım. RGB benim de gözlerimi acıtıyor. Aksine camlı kasa bile almayacağım bu sefer. :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı