5.000 TL'ye anakart ve işlemci önerisi

Mythia

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Asus Rog Strix 1060 6GB
CPU: Ryzen 5 7600X
MB: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
RAM: XPG Lancer RGB 2x16GB 6000MHz CL30
SSD: Samsung Evo 980 M2 500GB
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze
İşlemci konusunda günlük kullanımda bile çok problem yaşıyorum ki oyunlar da inanılmaz sorun çıkartmaya başladı. 1060 6 GB kullanıyorum. Anakartı değiştirmeden 3000TL civarına i7 7700K almayı düşünüyordum fakat hem anakart hem işlemci değiştirerek maksimum 5kya çok daha iyi bir şeyler kurabilir miyim size danışmak istedim. DDR4'ten devam edeceğim kalan hiçbir parça değişmeyecek.
Sistem şu şekilde;
ASUS 1060 6 GB.
Intel i5 7400.
ASUS B250M-A
Corsair 8x2 2400MHz RAM.
Samsung 500GB M.2 SSD.
Seagate 1TB HDD.
650W PSU.

Bence bir şekilde sisteminizi toplu şekilde satın, güncel kampanyalı hazır sistemlerden birini almak daha mantıklı.

i3 12100f + anakart olarak alabilirsiniz. Şansınızı ve bütçenizi biraz zorlayarak i5 12400f + anakart ta bakabilirsiniz.

AMD tarafında da R5 5600 + anakart bulabilirsiniz.

ASUS olsun OC avantajı olmasın diyorsanız buna bakınız
Butceni çok az aşıyor ama değer.

Bence bir şekilde sisteminizi toplu şekilde satın, güncel kampanyalı hazır sistemlerden birini almak daha mantıklı.

Maalesef şu an bütçem yok daha fazla.

Anakartlar arasindaki farklar neler hocam tam olarak. ASUS 150TL daha ucuza geliyor.

Anakartlar arasindaki farklar neler hocam tam olarak. ASUS 150TL daha ucuza geliyor.

İkisi de ucuz, giriş seviyesi anakartlar çok fark etmez.

ASUS anakartta işlemciye doğrudan müdahale yani overclock yapamazsınız fakat ashrock b chipsete sahip oldugu için böyle bir kısıtlamaya sahip değilsiniz ASUS biraz daha kaliteli fakat OC desteği yok. İkisi de giriş seviye ve 2 RAM slotuna sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…