5.000 TL'ye hazır sistemin kasası ve fanlarını değiştirmek

bigJetplane

Femtopat
Bu sistemi aldım fakat cahil cühela işlere giriştiğim için fazla araştırmamıştım. Sonuç olarak fan seslerinden rahatsız olurken buldum kendimi. İlk önce PSU'da bağlı gelen fanları anakarta bağladım fakat yine de daha sessiz çalışmasını tercih ederim.

Bu yüzden sessiz fanları olan bir kasa arayışına girdim. Bazı yerlerde bu kasa ve fanları bayağı sessiz demişler. Şu anki kasamdaki PSU, anakart, vs. ile uyumlu olur mu hiçbir fikrim yok, eğer uyumlu değilse bana aldığım sistem bileşenleriyle uyumlu olacak mümkün olduğunca sessiz çalışan bir kasa önerisi yapabilir misiniz?

Bütçem şimdilik 5.000 civarında ama biraz esnetilebilir.

ben geçtiğimiz günlerde kasamın fan'larını değiştirdim 4 tane 12mm'lik fan ile. tozlanmışlardı, temizlemek yerine yeni 4 adet fan aldım tanesi 250TL, tabi ki çok kaliteli fan'lar olmasa da gayet iş görüyor soğutuyor, oldukça da sessiz, böyle bir yöntem deneyebilirsiniz fan'lar konusunda bence.

Bu sistemi aldım fakat cahil cühela işlere giriştiğim için fazla araştırmamıştım. Sonuç olarak fan seslerinden rahatsız olurken buldum kendimi. İlk önce PSU'da bağlı gelen fanları anakarta bağladım fakat yine de daha sessiz çalışmasını tercih ederim.

Bu yüzden sessiz fanları olan bir kasa arayışına girdim. Bazı yerlerde bu kasa ve fanları bayağı sessiz demişler. Şu anki kasamdaki PSU, anakart, vs. ile uyumlu olur mu hiçbir fikrim yok, eğer uyumlu değilse bana aldığım sistem bileşenleriyle uyumlu olacak mümkün olduğunca sessiz çalışan bir kasa önerisi yapabilir misiniz?

Bütçem şimdilik 5.000 civarında ama biraz esnetilebilir.
Belki de fanlar maksimum hızda çalışıyordur bios ayarlarına baktınız mı smart fan aktif mi ? Bir de fanları değiştirmek yerine niye kasayı değiştiriyorsunuz ?

Belki de fanlar maksimum hızda çalışıyordur bios ayarlarına baktınız mı smart fan aktif mi ? Bir de fanları değiştirmek yerine niye kasayı değiştiriyorsunuz ?
Hocam bu fanların sessizliği nasıl duruma göre bende bakıyorum şuan xpg kasa fanları var
Cooler master üretimiydi sanırım fanlar kodları ile araştırmıştım

Son düzenleme:
Kasanın arkasını açmak sıcaklığı düşürüp fanları yavaşlatabilir ama fanlar akıllı modda ise tabi. Onun dışında fan tavsiyesi Silverstone Airblazer olabilir. Ya da Arctic P12.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı