5.000 TL'ye RTX 3050 için işlemci önerisi

Bütçe
5000

Emre7703

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
H310CM HDV
Merhaba, öncelikle bilgisayarım;

RTX 3050.
i3 9100F.
16 GB RAM.

Gibi parçalardan oluşuyor. Ve anakartım da H310-CM HDV. Anakartım sadece 8 ve 9. nesilleri destekliyor. İşlemci yükseltmeyi düşünüyorum, anakartıma uygun işlemci önerisi olan bütçe 5 bini aşmayacak şekilde. Ya da anakart ve işlemci kombosu alabileceğim bir yerden önerebilecek olan arkadaşların önerilerine açığım. Darboğazı azaltmak için, şimdiden teşekkür ederim.

RTX 3050.
i3 9100F.
16 GB RAM.

Gibi parçalardan oluşuyor. Ve anakartım da H310-CM HDV. Anakartım sadece 8 ve 9. nesilleri destekliyor. İşlemci yükseltmeyi düşünüyorum, anakartıma uygun işlemci önerisi olan bütçe 5 bini aşmayacak şekilde. Ya da anakart ve işlemci kombosu alabileceğim bir yerden önerebilecek olan arkadaşların önerilerine açığım. Darboğazı azaltmak için, şimdiden teşekkür ederim.
En az masrafla çözmek istersen: Temiz bir ikinci el i7-8700 bulup direkt mevcut sisteme takarsın, sıkıntısız çalışır.

İleriye dönük yatırım dersen: i3-12100F + B660 ya da Ryzen 5 5500 + B450 kombosu güzel iş yapar, uzun vadede kafan rahat olur.

Son düzenleme:

RTX 3050.
i3 9100F.
16 GB RAM.

Bu sisteme güncelleme yapmaya gerek yok. Bana göre 9100F nin RTX 3050 ye darboğaz yapma şansı yok. Bu sistemden en mantıklı olan değişim Am5 sokete geçmek olur. Yada 2.el am4, b450-ryzen 5 5600 alıp yoluna devam etmek.

Elindeki parçaları satıp AM4 anakart + 5600 yapılabilir 2. el şeklinde. Gerçi sıfır da alınabilir sanırım.
Hocam benim elimde ki parçalar kaça çıkar? Satacağım iki şey var zaten. İ3 9100F ve H310CM HDV. Bir fiyat önerisi verirsen dediğini yapabilirim. Anakart 2200 gibi bir şeye geliyor. İşlemci de Tray olarak alabilirim, 3300TL.

Bu sisteme güncelleme yapmaya gerek yok. Bana göre 9100F nin RTX 3050 ye darboğaz yapma şansı yok. Bu sistemden en mantıklı olan değişim Am5 sokete geçmek olur. Yada 2.el am4, b450-ryzen 5 5600 alıp yoluna devam etmek.
Hocam bildiğin gibi değil, RageMP gibi bir oyun oynarken araçlar geç geliyor. Sadece buda değil, işlemci yoğunluklu en ufak bir oyunda bilgisayarım patlayacak gibi oluyor. Arkadaşlarımla GTA oynarken discorddan sesim gitmiyor, o derece bir darboğazı var.

En az masrafla çözmek istersen: Temiz bir ikinci el i7-8700 bulup direkt mevcut sisteme takarsın, sıkıntısız çalışır.

İleriye dönük yatırım dersen: i3-12100F + B660 ya da Ryzen 5 5500 + B450 kombosu güzel iş yapar, uzun vadede kafan rahat olur.
Teşekkür ederim hocam, bir bakacağım. 8700 ile darboğazı rahatça düşürebilirsem güzel olur. Çünkü dediğim gibi.

Hocam benim elimde ki parçalar kaça çıkar? Satacağım iki şey var zaten. i3 9100F ve H310cm HDV. Bir fiyat önerisi verirsen dediğini yapabilirim. Anakart 2200 gibi bir şeye geliyor. İşlemci de Tray olarak alabilirim, 3300TL.

Hocam bildiğin gibi değil, Rage:MP gibi bir oyun oynarken araçlar geç geliyor. Sadece bu da değil, işlemci yoğunluklu en ufak bir oyunda bilgisayarım patlayacak gibi oluyor. Arkadaşlarımla GTA oynarken Discord'dan sesim gitmiyor, o derece bir darboğazı var.

Teşekkür ederim hocam, bir bakacağım. 8700 ile darboğazı rahatça düşürebilirsem güzel olur. Çünkü dediğim gibi.

Hocam darboğaz olacak diye kendini kısıtlaman mantıklı olmaz. Sana tavsiyem AM4 + 5600 yapman, 2. el fiyat bilgim hiç yok ama piyasaya bakabilirsin. İleride ekran kartını satıp yeni bir kart takarsın. Darboğaz zaten zarar veren bir şey değil kendini kısıtlamana gerek yok.

Hocam darboğaz olacak diye kendini kısıtlaman mantıklı olmaz. Sana tavsiyem AM4 + 5600 yapman, 2. el fiyat bilgim hiç yok ama piyasaya bakabilirsin. İleride ekran kartını satıp yeni bir kart takarsın. Darboğaz zaten zarar veren bir şey değil kendini kısıtlamana gerek yok.
1745684533892.png

Hocam böyle bir ikili baktım, bunlar nasıl? Amazon üzerinden alsam bir sorun olmadan ulaşır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı