Arkadaşlar Merhaba.
Bilgisayar toplamak veya parça konusunda çok bir bilgim yok bu nedenle yeni alacağım bilgisayar için sizden yorum ve destek rica ediyorum.
Normal şartlarda maksimum bütçem 4.500₺ dolaylarındaydı ancak ilk kez alınacağı için 5.000₺'ye kadar ailemi ikna etmeyi başardım.
Bilgisayar özelliklerim;
B450m s2h v2 Anakart
XFX RX5500XT 8gb ekran kartı
Team T Force 8gb 3200MHz CL16 Ram
ADATA 240gb SSD
Game Power Horizon Gaming 550w kasa ve PSU
Benim sorum tam olarak şu;
1- Yukarıya işlemci eklemedim çünkü kararsız kaldım. Hem oyun hem Render için kullanılacağını göz önünde bulundurarak
AMD Ryzen 5 2600x mi
AMD Ryzen 5 3500 mü önerirsiniz ?
2- Game Power kasaların PSU sorununu çok duydum şimdilik alıp daha sonra başka bir PSU veya kasa ile değiştirsem bir sorun olur mu ?
3-Kasayı İnce Hesap'dan alacağım sizce güvenebilir miyim ?
Bilgisayar toplamak veya parça konusunda çok bir bilgim yok bu nedenle yeni alacağım bilgisayar için sizden yorum ve destek rica ediyorum.
Normal şartlarda maksimum bütçem 4.500₺ dolaylarındaydı ancak ilk kez alınacağı için 5.000₺'ye kadar ailemi ikna etmeyi başardım.
Bilgisayar özelliklerim;
B450m s2h v2 Anakart
XFX RX5500XT 8gb ekran kartı
Team T Force 8gb 3200MHz CL16 Ram
ADATA 240gb SSD
Game Power Horizon Gaming 550w kasa ve PSU
Benim sorum tam olarak şu;
1- Yukarıya işlemci eklemedim çünkü kararsız kaldım. Hem oyun hem Render için kullanılacağını göz önünde bulundurarak
AMD Ryzen 5 2600x mi
AMD Ryzen 5 3500 mü önerirsiniz ?
2- Game Power kasaların PSU sorununu çok duydum şimdilik alıp daha sonra başka bir PSU veya kasa ile değiştirsem bir sorun olur mu ?
3-Kasayı İnce Hesap'dan alacağım sizce güvenebilir miyim ?