5.000₺'ye sistem toplama

Bütçe
5.000₺

Yualyefa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Merhaba.
Bilgisayar toplamak veya parça konusunda çok bir bilgim yok bu nedenle yeni alacağım bilgisayar için sizden yorum ve destek rica ediyorum.
Normal şartlarda maksimum bütçem 4.500₺ dolaylarındaydı ancak ilk kez alınacağı için 5.000₺'ye kadar ailemi ikna etmeyi başardım.
Bilgisayar özelliklerim;
B450m s2h v2 Anakart
XFX RX5500XT 8gb ekran kartı
Team T Force 8gb 3200MHz CL16 Ram
ADATA 240gb SSD
Game Power Horizon Gaming 550w kasa ve PSU
Benim sorum tam olarak şu;
1- Yukarıya işlemci eklemedim çünkü kararsız kaldım. Hem oyun hem Render için kullanılacağını göz önünde bulundurarak
AMD Ryzen 5 2600x mi
AMD Ryzen 5 3500 mü önerirsiniz ?
2- Game Power kasaların PSU sorununu çok duydum şimdilik alıp daha sonra başka bir PSU veya kasa ile değiştirsem bir sorun olur mu ?
3-Kasayı İnce Hesap'dan alacağım sizce güvenebilir miyim ?

Hocam o bütçeye i3 10100F daha iyi olur fakat Render'da 2600X kadar verim alamazsınız.
10100F'i bende düşündüm ancak bir süre sonra oyundan çok Render ile uğraşacağımı düşünüyorum bu nedenle ondan vazgeçtim.
Hazır sistem şart mı? Çoğu site şu an stok eritmek için kalitesiz parçalar kullanıyor.
Bu sistemin yukarıdakilerle geliştirilmiş hali

Sistem kötü. PSU C4. SSD büyük ihtimalle kronik sorunlu (modelini belirtmemişsiniz).

4750 TL.

RAM'den 2 adet alınız toplam 5270 TL.

Sistem kötü. PSU C4. SSD büyük ihtimalle kronik sorunlu (modelini belirtmemişsiniz).

4750 TL.
Adata SU630 ASU630SS-240GQ-R 240GB 520/450 MB/s SATA3 2.5" SSD Disk
Tam tanımlı ismi bu.
Bilgisayar toplama konusunda çok bilgim yok ve ailemde bu konuda titiz davranıyorlar haklı olarak bu nedenle parça parça yerine toplanmış, hazır bilgisayar öneriniz olursa çok daha mutlu olurum.
Ayrıca ekran kartı benim seçtiğimde daha düşük.
Yinede teşekkür ederim.

RAM'ı 2x8 yapın, ekran kartını MSI RX 5500 XT 4G yapın, SSD'yi iptal edip şunu alın:

4600 TL.

RAM'ı 2x8 yapın, ekran kartını MSI RX 5500 XT 4G yapın, SSD'yi iptal edip şunu alın:

4600 TL.
Peki 8 yerine 4gb almam nasıl bir FPS farkı yaşatır ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı