Çözüldü 5+1 ses sistemi en doğru şekilde anakarta nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EnesAKMAN1

Hectopat
Daha fazla  
Logitech Z506 5+1 ses sistemine sahibim. Anakartım B760M-P DDR5 olan. En sağlıklı şekilde ve temiz güzel ses almak için hangi kabloyu nereye takmalıyım?
z506 kullanım kılavuzu 212. sayfa Türkçe
MSİ B760M-P 22. sayfa ses girişi

Eskiden laptop kullanırken 1kablo takmam yeterliydi şimdi anakart 3 kablo istiyor ama anakarttaki renkler Z506 ile uymuyor. Tek kablo takınca da ses geliyor ama güzel geldiğini hissedemedim. Sonra baştan sağma kablo montajlama yaptım şu an ses geliyor ama doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum.
TV'ye de bağlamayı anlatırsanız arkadaşlar memnun kalırım.

Çözüm

5+1 desteğinin olmadığını nereden okudunuz acaba? Anakartın ses Chip'i Realtek® ALC897 Codec
7.1-Channel High Definition Audio ile destekleniyor.

Resimde gördüğü üzere kablo rengi fark etmez. Sadece bağlantıyı doğru yapmanız yeterlidir. Denetim masasında bulunan ses ayarlarından yapılandırmanız gerekir. Onun da resmini paylaştım.​

Stereo olarak bağlayabilirsin. Bir tarafı AUX diğer tarafı 3 tane dişi olan kablolardan alıp kullanabilirsin. Bu şekilde bagladiginda bütün kabinlerden ayni anda ses alacaksin. 5+1 kullanmak için ses kartı alman gerekir, hadi aldın diyelim izlediğin filmin dinlediğin müziğinde desteklemesi gerekecek. YouTube'ya da internetten izlediğin filmler in hepsi stereo dur. Yani 5+1'den yine faydalanamayacaksin. Film izleme platformlarinda bu destek vardır büyük ihtimalle, ancak onlarda bu deneyimi elde edebilirsin. Ben Z906 ve G6 ses kartı ikilisini kullanıyorum. Ses sistemini 2+1 şeklinde optik bağlantı ile kullanıyorum. Üç kabini strece sarıp kaldırdım. Masaustunde en güzeli 2+1 kullanmak. Sen de aynısını yapabilirsin, sadece yeşil kabloyu kullanarak ön ikili kalbinle subwoferi kullanır diğerlerini kaldırırsın.

Son düzenleme:

5+1 desteğinin olmadığını nereden okudunuz acaba? Anakartın ses Chip'i Realtek® ALC897 Codec
7.1-Channel High Definition Audio ile destekleniyor.

Resimde gördüğü üzere kablo rengi fark etmez. Sadece bağlantıyı doğru yapmanız yeterlidir. Denetim masasında bulunan ses ayarlarından yapılandırmanız gerekir. Onun da resmini paylaştım.​

Çözüm
Abi daha da kafam karıştı yaa.

Bu dediklerinizi yaptım.

5+1 desteği olan anakartlarda fazladan 3 giriş daha oluyordu, benim X570 anakart öyle mesela, ona aldandım.

Abi daha da kafam karıştı yahu.

Bu dediklerinizi yaptım.

Resimlerdeki gibi 3 adet AUX kablosuna ihtiyacınız var. Kafanız karışacak bir durum yok. Bağlantıları yaptıktan sonra bilgisayardan yapılandırma yapacaksınız o kadar.

Kafa karışacak bir durum yok. Sen şu an stereo bir ses kaynağı açtığın için 3 kabinden ses gelmiyordur. Bu gayet normal.

Konu sahibi kafam karışıyor diyor. Siz hâla ses kaynağından bahsediyorsunuz. Bazı insanları anlamak gerçekten zor.

Konu sahibi kafam karışıyor diyor. Siz hâla ses kaynağından bahsediyorsunuz. Bazı insanları anlamak gerçekten zor.

Dostum aynı yollardan bizde geçtik. Adam bu bağlantıları yaptıktan sonra bütün kabinlerden ses alamamış olabilir. Ben onu dusunerekten yazdım. Neden müzik açtığında bütün kabinlerden ses gelmiyor diye düşünebilir.

Bağlantıları doğru yaptıktan sonra hepsinden doğru sesi alacaktır zaten. Çok bilen çok yanılır. Siz 906 ile G6 kullanıyor olabilirsiniz. Ben de stereo 3 yollu Hi-Fi ses sistemi kullanıyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…