5+1 ses sistemi için kablo önerisi

Makaleler
5
Daha fazla  
Merhaba, elimde Vestel marka yaklasik 20 yillik sinema ses sistemi var. Bu ses sisteminde 9 Pin DIN Male girisi bulunuyor, bu DIN kablosunun ucu ise bircok RCA Male kablosuna cikiyor. Ben yalnizca Front ve Subwoofer RCA kablolarini kullaniyorum: Front Right, Front Left ve Subwoofer.

Şimdiye kadar uyguladığım yöntem basitti: İki adet dişi girişi ve bir adet erkek çıkışı bulunan RCA çoklayıcı aparatıma Front Right ve Subwoofer bağlıyordum. Ardından bu çoklayıcıyı ve Right Left kablosunu, RCA to 3,5mm aparatıma bağlıyordum. Bu aparatta sadece Right Left girişi olduğu için mantıksal olarak Subwoofer'a sadece sağ kanalın bass frekansları gidiyor. Sol kanalın frekansları ise yok.

Bunu anlattım çünkü RCA to 3,5mm aparatım bozuldu ve zaten baya dandikti. Temassızlık sebebiyle en ufak dokunuşta sinyal kesiliyordu. 3,5mm jak gibi bir terörle uğraşmak yerine direkt USB kablosuyla bağlamak istiyorum. Fakat sorunumuz şu: aynı anda Right Left Subwoofer destekleyen bir aparat yok. Yalnızca Right Left Video aparatları var. Elimde olsa 9 Pin DIN to USB aparat almak istiyorum fakat o da yok.

Ya bana bi çözüm bulabilir misiniz? Yoksa bu gidişle 10K bayılıp referans monitör alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı