5-10 dakikada bir ekran gidiyor

LaveraN

Decapat
3 hafta önce topladığım sistemimde şöyle bir sorun var. Bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra PC açılmaya başlıyor 3 saniye sonra yeniden başlatıp tekrar açıyor. Normal kullanımda 5-10 dakikada bir ekran bir saniyeliğine gidiyor. Bir keresinde de PSU'nun 1-0 yazan güç düğmesi kapalıyken kasa LED'lerinin 1 saniyeliğine yanıp söndüğünü gördüm. Bu durumlar neye işaret?

PSU FSP Hydro 700W 85+, sistemi taşıyamama ihtimali yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart sanki BIOS'u arıyor bulamıyor ve tekrarlıyor. Bu kısıma bakarak anakartın bir sıkıntısı var gibi. Lakin PSU kapalı iken LED'lerin yanması kafaları karıştırmakta. Anakart sadece elektriği iletmek değil aynı zamanda kesmek gibi de görevi var.

Anakart sanki BIOS'u arıyor bulamıyor ve tekrarlıyor. Bu kısıma bakarak anakartın bir sıkıntısı var gibi. Lakin PSU kapalı iken LED'lerin yanması kafaları karıştırmakta. Anakart sadece elektriği iletmek değil aynı zamanda kesmek gibi de görevi var.
Az önce yazmayı unuttum ama kasayı kapattığımda da kasa LED'leri yanmaya devam ediyor. Ekranın gitmesindeki sebep nedir sizce.

Bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra PC açılmaya başlıyor 3 saniye sonra yeniden başlatıp tekrar açıyor.

Bu, genelde uyumsuz frekanslardan kaynaklanır. BIOS, frekansları uyumlu hale getirmek için sistemi birden çok defa yeniden başlatabilir.

BIOS güncellemesi bu sorunu çözmek için faydalı olabilir.

Normal kullanımda 5-10 dakikada bir ekran bir saniyeliğine gidiyor.

Bu, genelde arızalı ekran kartından kaynaklanır. Soru sorarken sistem bileşenlerinizi de yazma zahmetinde bulunursanız daha iyi fikir edinebiliriz. Yine de tahmin edeyim: AMD RX 500 veya 5000 serisi bir ekran kartı var sistemde...

Bir keresinde de PSU'nun 1-0 yazan güç düğmesi kapalıyken kasa LED'lerinin 1 saniyeliğine yanıp söndüğünü gördüm.

PC kapansa dahi kondansatörler içinde güç vardır. Bu güç boşalana kadar LED'ler yanmaya devam eder. Gayet normal bir durumdur.

Bu, genelde uyumsuz frekanslardan kaynaklanır. BIOS, frekansları uyumlu hale getirmek için sistemi birden çok defa yeniden başlatabilir.

BIOS güncellemesi bu sorunu çözmek için faydalı olabilir.

Bu, genelde arızalı ekran kartından kaynaklanır. Soru sorarken sistem bileşenlerinizi de yazma zahmetinde bulunursanız daha iyi fikir edinebiliriz. Yine de tahmin edeyim: AMD RX 500 veya 5000 serisi bir ekran kartı var sistemde.

PC kapansa dahi kondansatörler içinde güç vardır. Bu güç boşalana kadar LED'ler yanmaya devam eder. Gayet normal bir durumdur.
  • KASA- Cooler Master MB511
  • AnakarT Gigabyte B450 Aorus Elite
  • Ekran Kartı- RX570 ASUS STRIX modeli
  • PSU- FSP Hydro 700W 85+
  • İşlemci- Ryzen 7 3700X

Öncelikle kasamın ışıkları PC kapatınca sürekli yanıyor hiçbir zaman kapanmıyor fişten çekmediğim veya PSU'yu kapatmadığım sürece. BIOS güncel şu an. Ekran kartı arızalı mı bilemiyorum sistem henüz 2-3 haftalık.

Ekran Kartını Sürekli son sürüme güncelliyorum belki o sürümlerde bir sıkıntı olabilir mi?

Öncelikle kasamın ışıkları PC kapatınca sürekli yanıyor hiçbir zaman kapanmıyor fişten çekmediğim veya PSU'yu kapatmadığım sürece.
Gayet normal bir durum...

Ekran kartı arızalı mı bilemiyorum sistem henüz 2-3 haftalık.

Yine de tahmin edeyim: AMD RX 500 veya 5000 serisi bir ekran kartı var sistemde...

...
Ekran Kartını Sürekli son sürüme güncelliyorum belki o sürümlerde bir sıkıntı olabilir mi?
Eski sürüme geçip deneyebilirsin ama bana göre sorun ekran kartında. İstersen frekansını bi' 100 MHz düşür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı