5.200 TL Sistem toplama

Bütçe
5200

DT Art3mis

Centipat
Burada sizlerden toplayacağım PC için yardım istiyorum. Daha önce herhangi bir forumda başlık açmadığım için hatalar olursa şimdiden özür dilerim. Konunun anlaşılır olması için öncelikle sizlere PC'yi kullanım amaçlarımdan bahsedeceğim. Ardından benim yaptığım araştırmalar ile topladığım kasayı buraya bırakacağım ve görüşlerinizi bekleyeceğim.

Kasa için bütçem 5200 TL'dir.

PC isteme sebeplerim:
-Oyunlar: LoL, Apex, World of Tanks&warships, CoD: Warzone. Bu oyunları med. Ayarlarda 140FP+ 1920X1080 civarlarında oynamak bilgisayarın oyun için olacak tek işlevidir. Ve eğer mümkün olursa RDR2 ve darksouls 3 gibi AAA oyunları med. Ayarları 90FPS+ alabilirsem hoş olur ancak olmazsa da pek önemli olmaz.
-Kodlama: C++, C#, Unitiy, Unreal Game Engine üzerinde tasarım ve; video Montaj/Edit yapmakla ilgileniyorum ve bu işleri yapmak için geleneksel oyun bilgisayarlarının ekran kartı merkezli olmasına karşılık, ben işlemci odaklı bir bilgisayar toplamak istiyorum.
-Zaman ile parçaları geliştirebilirim ancak önümüzdeki 10 aydan sonra bunu yapabilirim.

Benim yaptığım İngilizce ve Türkçe kaynaklı 7-10 günlük araştırmalara dayanarak şöyle bir sistem topladım:
-AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz AM4 35 MB cache 65 W işlemci ---N11 1308 TL
- G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws v siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit RAM ---İtopya 727TL
-Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart --- İtopya 578TL
-MSI RX570 Armor 8 GB OC GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı ---Vatan 1453TL
-Samsung 860 Evo 500GB 560MB-520MB/s SATA3 2.5" SSD (MZ-76E500BW) --- Hepsiburada 589TL
-Xigmatek Vanguard Plus 600W 80Plus aktif PFC PSU 2 * USB 3.0 2*15 LED fanlı kasa --- Amazon 499TL

Toplam: 5.154 TL

Notlar:
-Ben bu sistemi toplarken 3600'ün etrafına topladım çünkü bütçeme uyan ve istediğim alanlarda en ucuz ve verimli CPU oydu.
-CPU ve kasadaki stock malzemeleri kullanmanın bütçem için mantıklı olduğunu düşündüm ve bu sebeple Intel yerine AMD seçtim. Araştırmalarımla AMD'nin Intel karşısında bu fiyatlarda daha üstün olduğunu gördüm ve bu seçimimin arkasındayım. Kasa hakkında en ufak bir fikrim bile yok (yani sistem güç gereksinimi coolmaster PSU Calculater'da hesapladığımda 350 civarında çıktı ve 600W her ne kadar fazla olsa da sisteme zarar vermeyeceğini araştırmalarımda gördüm) bana kalsa siyah karton kutuya koyarım sistemi. Kasanın estetik görünmesi ise hiç umurumda değil ama hava akışı olması lazımmış. Kasa konusunda özellikle yönlendirmeleriniz olursa hoş olur.
-500GB SSD'nin az olacağının farkındayım ama elimde zaten halihazırda 500GB harici bir harddisk var ve ileride bir HDD almayı planlıyorum.
-Anakartın öteki parçalara kıyasla altta ve upgrade kapalı olduğunun farkındayım. Anakart seçerken bulabildiğim en ucuz, RAM'leri ve CPU'yu destekleyen bir kart olmasına özen gösterdim sadece.
-Fiyatı olabildiğince düşürmek isterim ancak Ryzen 3600'den vazgeçmeden bir yolunu bulamadığım için bu sitemi son olarak bilen(yani siler) kişilere gösterip almayı planlıyorum.
-Bu yaz tatilinde elimde olması için iki hafta içerisinde almayı planlıyorum bu sebeple lütfen yeni gelen GPU'ları ya da anakartları beklememi önermeyin lütfen.

Sizlerden sistemin uyumunun mantıklı olup olmadığını, oyunlardaki FPS değerlerinin mümkün olup olmadığını, gelecek dönemlerde nasıl yükseltmeler yapmam gerektiğini ve eğer varsa daha iyi kombinasyonlar önermenizi rica ediyorum.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Lütfen deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşın.
İyi günler geçirmeniz dileğiyle.

İncelemenizi öneririm; 5450TL Fiyat/Performans Sistem Tavsiyesi - Technopat Sosyal

Bütçe kısmak için XFX 5500XT 4GB seçilebilir. İncehesap Cuma indirimlerinde 1300TL'e almıştık yakın dostuma. Her hafta en az biri indirime girebiliyor XFX 5500XT / 5600XT / 5700XT.

Ekran kartı 5500XT'e düşürülürse; işlemci R5 3600 alınabilir ve bütçe yine kısılmış olur.

RX570 seni üzebilir. Şu sistemi öneririm:
⦁ AMD Ryzen 5 1600 12nm (770TL-Sitem)
⦁ Gigabyte B450M DS3H (590TL-Depopark)
⦁ Crucial Ballistix 8GB 3000MHz CL15 (E-DIE) (310TL-DFS) (2 adet)
⦁ Sapphire Pulse RX5600XT 6GB (2460TL-Sanalmarketim)
⦁ Crucial BX500 480GB SATA3 SSD (420TL-Amazon TR)
⦁ Aerocool Cylon Pro 600W 80+ (Cylon PSU) (630TL-Teknobiyotik)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…