5 2600X ve RX 570 sistemde mavi ekran sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

doutzeeN

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 aydır bu sorunu yaşıyorum sistem özelliklerim;

PC özelliklerim;
ASUS TUF B450-PLUS GAMING.
Ryzen 5 2600X.
8 GB DDR 4 RAM.
RX 570 8 GB GDDR5.
WD HDD 500 GB (%30 sector bad)
İşletim sistemim Windows 10.

XMP açık ve kapalı iken denedin mi? ve ayrıca açıklamayı pek okumamışım eğer sistem bad sector hatalı HDD'ye yüklü ise böyle sorun vermesi muhtemel. Bende bu tarz sorun yaşadım RAM'ler temiz HDD bozuktu. Paylaştığın minidump dosyalarının senin dosyaların olduğundan emin misin? Yada açıklamaya sistemi yanlış mı yazdın?
resim_2021-02-24_040339.png

XMP açık ve kapalı iken denedin mi? ve ayrıca açıklamayı pek okumamışım eğer sistem bad sector hatalı HDD'ye yüklü ise böyle sorun vermesi muhtemel. Bende bu tarz sorun yaşadım RAM'ler temiz HDD bozuktu.
Sistemim 256 GB %100 sağlıklı SSD ye yüklü yalnızca %30 bad sector harddiskin bağlı olduğunu belirtmek istedim. Hatalı HDD yi oyunlar için kullanıyorum ve genellikle oyun oynarken oluyor açıkçası. Sizce sorunun sebebi bu olabilir mi?

Hocam minidump dosyaları size ait olduğundan emin misiniz önceki mesaja dump dosyasında ki gözüken anakart ve işlemcinin ekran görüntüsünü attım.

Evet minidump dosyaları bana ait. Anakart ve İşlemcimi yeni değiştirdim mavi ekran sorunlarından sonra, ancak sorunum çözülmedi.
Hocam minidump dosyaları size ait olduğundan emin misiniz önceki mesaja dump dosyasında ki gözüken anakart ve işlemcinin ekran görüntüsünü attım.
Harddiskimi de bugün değiştireceğim birkaç gün kullanıp sorun çıkartıyor mu çıkartmıyor mu deneyeceğim. Bad sec HDD den bir an önce kurtulmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.

Evet minidump dosyaları bana ait. Anakart ve İşlemcimi yeni değiştirdim mavi ekran sorunlarından sonra, ancak sorunum çözülmedi.

Harddiskimi de bugün değiştireceğim birkaç gün kullanıp sorun çıkartıyor mu çıkartmıyor mu deneyeceğim. Bad sec HDD den bir an önce kurtulmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.
Attığın hiç bir mavi ekran hatası şuan ki işlemcin ve anakarta ait değil hepsi i3-9100F H-310'e ait.

Attığın hiçbir mavi ekran hatası şu anki işlemcin ve anakarta ait değil hepsi i3-9100F h-310'e ait.

Evet, mavi ekranlardan sonra yılıp anakart ve işlemcimi değiştirdim. Yani anakart veya işlemciden yapabilecek bir sorun olduğunu düşünmüyordum ancak sistemimide yükseltmek istiyordum bahanesi olmuş oldu. Yeni işlemci ve anakartımı ilk defa dün kurup çalıştırdım zaten yani yaklaşık olarak 10 saattir falan kullanma şansım oldu. HDD'imide değiştirdim yapabilir dediğinden ötürü 1-2 gün sorun çıkmazsa çözüldü olarak bırakacağım ancak önceki parçalarımda 0 idi. Yani neden böyle hatalarla karşılaştığımda hala merak konusu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı