5,5G ile mobil kotalar kalkar mı?

redwon

Hectopat
Yer
samsun
Daha fazla  
Meslek
grafik tasarımcısı
5, 5G ile beraber mobil internet kotaları kalkar mı? Bu kadar yüksek hızlar ile beraber kotaların olması imkansız. 10gbit hız ile kotalar nasıl olacak?

Duruma bağlı, hız yüksek diye kullanım artmayabilir.

Sonuç olarak örnek veriyorum 1 GB dosyayı 10 dakikada indirmek yerine 1 dakikada indirmek sadece süreyi kısaltır, kullanımı arttırmaz diye düşünüyorum. Ama bu işlere uzağım o yüzden pek fikrim yok.

Avrupa’daki gibi 50-100-200 GB paketler gelir, bazı operatörler de sınırsız paket sunar. Turkcell zaten 100-200 GB paket sunuyor. Vodafone’da şu anda bile 1000-1200 TL’ye sınırsız paketler var.

Kıyas için İsveç fiyatları:

Çok pahalı paketler için sınırsız gelebilir, tüm paketler için zor.
Sınırsız paketler zaten var. Faturalı hattınız varsa Vodafone veriyor.

5G ile 300 Mbps hızları görürsek şükredelim.
Çok rahat 1 Gbps veriyor. En kötü durumda bile 500 Mbps.

Son düzenleme:
Avrupa'daki gibi 50-100-200 GB paketler gelir, bazı operatörler de sınırsız paket sunar. Turkcell zaten 100-200 GB paket sunuyor. Vodafone'da şu anda bile 1000-1200 TL'ye sınırsız paketler var.

Kıyas için İsveç fiyatları:

Sınırsız paketler zaten var. Faturalı hattınız varsa Vodafone veriyor.

Çok rahat 1 Gbps veriyor. En kötü durumda bile 500 Mbps.

Peki ev internetine bu hızlar altyapısız yansıyabilir mi örneğin tukcell CEO'su uydu internet geliyor diyordu altyapı olmadan ev kullanıcıları içinde seçeneklerimiz var diyordu.

@Tim örneğin 5,5G hizmetini altyapı olmadan wifi hizmeti ile vereblirlermi bunun gibi birşeyler gevelemişti zaten teknolojiyi ucuzlatmasını beklemiyoruz 5.5G Hizmetini adam akıllı verseler keşke.

@Tim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Tim Hocam sözde 5.5 G'ye geçeceğiz ama ilk başlarda ucuz olur diye 5G için üretilen cihazları almaz baz istasyonları umarım.
Türk Telekom 4.5G 5 bina aşağıda bir evin çatısında yer alıyor baz istasyonu, kalabalık olmayan sakin bir muhitte ve 300Mbps alıyorum hız. Kalabalık yerlerde vs. 30-60 Mbps arası değişiyor.

Umarım 1 Gbps hızlara kavuşuruz diye ümit ediyorum. Kota ile 5G hız testi yapmakta çok zor :D...
En azından mobil için eski ev interneti gibi belirli kota aşımından sonra internet hızını 3G'ye düşseler oda yeter ama kar marjlarını düşürür bu da yanaşmazlar.

Dünyada 5G hizmeti sunanlar, uygun fiyata unlimited data paketleriyle birlikte satıyorlar. Türkiye'de böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Operatörler ihale için verdikleri parayı çıkarmak için vatandaşı yine sömürecekler ve çoğu insan, paketleri hemen biteceğinden, 5G'yi nasıl kapatacaklarının derdine düşecek. Sınırsız tarife sunsalar bile 2000 liradan aşağı olacağını sanmam. Tekelcilik sağolsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı