5-6 bin TL sıvı soğutucu önerisi

treppen

Kilopat
Herkese selamlar TD500 V1 kasam var. Şu an Cooler Master ML240L kullanıyorum fakat işlemcim oyunlarda 85-90 dereceyi görüyor sorunun sıvı soğutucuda olduğunu düşünüyorum. Sıvı soğutucu önerisi alabilir miyim?
5-6k civarı bir bütçem var.

İşlemci modeliniz nedir? En son ne zaman termal macun değişimi yapıldı? Yapıldıysa hangi model termal macun kullanıldı?

Herkese selamlar TD500 V1 kasam var. Şu an Cooler Master ML240L kullanıyorum fakat işlemcim oyunlarda 85-90 dereceyi görüyor sorunun sıvı soğutucuda olduğunu düşünüyorum. Sıvı soğutucu önerisi alabilir miyim?
5-6k civarı bir bütçem var.

Ryzen 7 5800x3d, en son 1-2 ay önce kasanın içini komple temizlettirip termal macun da yapıldı. Thermal Grizzly 2gr Kryonaut Extreme
Minimum 280 mm'lik arctic sıvı soğutma tavsiye ederim. Halihazırdaki kullanımınızda PBO+CO ayarı yaptınız mı?

O ayar ne hiç bir fikrim yok
Linkini verdiğim videoyu izleyerek kendiniz bir ayar deneyin. İlk olarak ryzen master'ı indirip en iyi çekirdek hangisi diye bir öğrenin. Yanında yıldız işareti olan çekirdek en iyi çekirdek oluyor. Sonra da en iyi birinci ve ikinci çekirdeğe fazladan voltaj verip performansı biraz daha arttırabilirsiniz. Yeni bir soğutma almanıza bence gerek yok.

Video linki gelmedi ama rica etsem tekrar atabilir misin

Yeni soğutucu alıcak olma sebebim dediğim gibi oyunlarda 85-90 dereceyi görüyor kasmaması gereken oyunlar kasıyor o yüzden sıvı soğutucumun bozuk olduğunu düşünüyorum

Cooler Master ML240L soğutucunun Ryzen 7 5800X3D'ye yetmesi lazım.
Montaj hatası var mı iyice emin olmadan boşuna para harcamayın bence.

Evet bende başta montaj hatası vs olduğunu düşünüyordum ama geçen ay kasanın içini temizlettirmek için bilgisayarcıya götürdüm o sıra sıvı soğutucuyu da kontrol etmesini istedim. Kendileri sıvı soğutucu da herhangi bir sorun olmadığını söyledi ama ben bozuk olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı