5-6 bin TL'ye ikinci el sistem toplama önerisi

Bütçe
5-6 bin TL

Ryzen299

Yoctopat
Daha fazla  
Kendime 5-6 bin TL'lik ikinci el sistem toplamak istiyorum, aslında bu konularda biraz bilgim var ama yine de size danışmak istiyorum aklımda sistem için birkaç tane parça var parçalar.
Ekran kartı; Sapphire RX580 8 GB Nitro.
İşlemci; Ryzen 5 2600.
Bunlar aklımdaki parçalar,
Anakart olarak hangi anakartı almalıyım bilmiyorum RAM olarak hangi makrayı önerirsiniz 16 GB için ve güç kaynağı kaç W olmalı cevaplarsanız sevinirim. Kolay gelsin.
Teşekkürler 🙏

Kendime 5-6 bin TL'lik ikinci el sistem toplamak istiyorum, aslında bu konularda biraz bilgim var ama yine de size danışmak istiyorum aklımda sistem için birkaç tane parça var parçalar.
Ekran kartı; Sapphire RX580 8 GB Nitro.
İşlemci; Ryzen 5 2600.
Bunlar aklımdaki parçalar,
Anakart olarak hangi anakartı almalıyım bilmiyorum RAM olarak hangi makrayı önerirsiniz 16 GB için ve güç kaynağı kaç W olmalı cevaplarsanız sevinirim. Kolay gelsin.
Teşekkürler 🙏

Bu fiyata dediğin sistem zor, ama denenir.

Anakartı, kasası, PSU, RAM, SSD vb. desek yeter mi bilemem ama ekran kartı ve işlemci 3200 tutuyorsa iyi de RX580 yerine RX 5500 XT 8 GB bak ikisi de aynı performans belki 5500 daha iyi ve daha güncel ve sorunsuz.
Anladım peki Anakart ramler ve güç kaynağı için önericeğin markalar ne olur ve ayrıca ssd m2 de olur 500tl fln para kaliyor m2 sdd neden olmasin bu arada eski bir kasam var onu modifiye edebilirim

Anladım peki Anakart RAM'ler ve güç kaynağı için önericeğin markalar ne olur ve ayrıca SSD M.2'de olur 500TL falan para kalıyor M.2 SSD neden olmasin bu arada eski bir kasam var onu modifiye edebilirim

RAM olarak bütçe sınırlı olduğu için 8 GB al sonra tekrar 8 GB eklersin
M.2 SSD olarak MLD 500 tercih ettim.
Anakart olarak temiz bunu buldum
PSU en az 550W olmalı, bütçe kısıtlı olduğu için güç kaynağının markası iyi bir şey olamaz 550 Gamepower bak ikinci el sitesinden.

Gidip 5-6k Ya 2. el sistem toplamaya uğraşma. Dediğim parçaları al. Hepsi 7459 TL

Bunu apu sistem olarak kullan 5-6 ay belki daha fazla para biriktir daha sonra git ekran kartı al 2. El 3060-6600XT-5700XT bütçeye göre tak performans canavarı sistemin olsun.

Ayrıca bu dediğim şekilde sistem toplama işi zaman almış olur ama daha önce birine yaptım. 5600G apu topladık ve daha sonra 2. EL temiz 5700XT bulup taktım. Şuan her oyunu canavar gibi oynuyor kendisi.

Son düzenleme:
Gidip 5-6k Ya 2. el sistem toplamaya uğraşma. Dediğim parçaları al. Hepsi 7459 TL

Bunu apu sistem olarak kullan 5-6 ay belki daha fazla para biriktir daha sonra git ekran kartı al 2. El 3060-6600XT-5700XT bütçeye göre tak performans canavarı sistemin olsun.

Ayrıca bu dediğim şekilde sistem toplama işi zaman almış olur ama daha önce birine yaptım. 5600G apu topladık ve daha sonra 2. EL temiz 5700XT bulup taktım. Şuan her oyunu canavar gibi oynuyor kendisi.
Kral ekran kartsız nasıl kullanıcam yoksa bu işlemcinin sonundaki G harfi dahili ekran karti demek mi bu duşuk fps vermez mi

Kral ekran kartsız nasıl kullanıcam yoksa bu işlemcinin sonundaki G harfi dahili ekran karti demek mi bu duşuk fps vermez mi
G apu sistem yani içinde ekran kartı var Bu ekran kartının güçü normal ekran kartı gibi güçlü değil tabiki 1050 civarında güce sahip bir ekran kartı var gibi düşün. Ama dediğim gibi 5-6 ay bunu aldıktan sonra para biriktirip sisteme RX6600 veya 5700XT gibi kartlar takarsan RX580 ve R52600 sisteminden alacağın performansı sollar geçersin. O performans önerdiğim sistemin elinin kiri gibi kalır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G apu sistem yani içinde ekran kartı var Bu ekran kartının güçü normal ekran kartı gibi güçlü değil tabiki 1050 civarında güce sahip bir ekran kartı var gibi düşün. Ama dediğim gibi 5-6 ay bunu aldıktan sonra para biriktirip sisteme RX6600 veya 5700XT gibi kartlar takarsan RX580 ve R52600 sisteminden alacağın performansı sollar geçersin. O performans önerdiğim sistemin elinin kiri gibi kalır.
Anladım bilgilendirme ve öneri için teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler üzere sistem toplıycağım tekrardan teşekkürler iyi geceler efendim 🙏

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı