5.700 sıralama ile Hacettepe mühendislik mi yoksa YTÜ mü seçilmeli?

bas1c

Decapat
Daha fazla  
Hacettepe elektrik elektronik ile (geçen sene 6800 ile kapatmış) YTÜ elektrik elektronik (14000 ile kapatmış) arasında kararsızım. Hacettepe'nin zorluğundan çekinmiyorum ancak iş bulma konusunda YTÜ'nün daha önde olduğunu duydum. Bazı forumlarda Hacettepe'nin mühendisliğinin yeterli olmadığına dair cümleler bulunmakta sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir? YTÜ seçersem yaklaşık 9K sıralama yakmış olacağım çekiniyorum bir yandan da.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların sıralamaya bak. 5K sıralama yapan birinin işsiz kalma olasılığı olamaz hem de mühendisse.

Ee yazma bence madem kararsızsın.

Hacettepe bu sene daha yüksekten alabilir. Yani bu sıralama ile girememe ihtimalin çok yüksek. Ayrıca akreditasyon konusunda biraz daha kaliteli gibi. Lakin eğitim olarak ne kadar iyi kestirmek zor. Yıldız Teknik bu açıdan kendini kanıtlamış bir kurum.

Yıldız Teknik'te Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği olmak üzere 2 bölüm var. Muhtemelen ilkini kastediyorsun. Birinci giren kişi 8 bin ile girmiş.

Ayrıca istersen ilk 100'e gir, hangi üniversite iyiyse ona gir. İsterse 100 binle alsın. Yani sıralamam yanar diye düşünme. Önemli olan üniversitenin sana verdiği şeylerin kalitesi. Sonuçta işe alınırken YKS puanını sormayacaklar. Üniversiteni ve bölümünü soraralar.

Ayrıca ÜniAr'ın yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması, bu sene en iyi üniversite olarak Yıldız Teknik'i seçmiş. Hacettepe bu listede 10. sırada. Bu da aklında bulunsun.

Mühendisliğin iyi olduğu bir okul düşünüyorsanız Bilkent'e gidebilirsiniz hocam iş imkanları da oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim başka yorumları da dinlemek isterim

Mühendisliğin iyi olduğu bir okul düşünüyorsanız Bilkent'e gidebilirsiniz hocam iş imkanları da oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim
Hocam puanımla bilkentten istediğim bir bölüme burslu halde giremiyorum ücretli işine de pek sıcak bakmıyorum

Hocam puanımla bilkentten istediğim bir bölüme burslu halde giremiyorum ücretli işine de pek sıcak bakmıyorum
Hocam bildiğim kadarıyla okulda okurken sağladığın başarıya karşılık burs olanağı sağlıyor diye biliyorum ama yine de siz bilirsiniz

Merhaba @bas1c. Belki YTÜ Bilgisayar Mühendisliği sınırdan gelmiş olabilir ama Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünün de iyi olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…