5 ayda YKS'ye hazırlık nasıl yapılır?

Yer
İstanbul, Gaziosmanpaşa
2025 YKS sınavına 5 ay var. Geçen sene hiç çalışmadım 1 milyon kişi arasında girdim. Bu sene babamın tavsiyesiyle mezuna kalarak tekrar gireceğim. Sayısalım çok kötü diyebilirim. Sözelde biraz yapabiliyorum. İşletme veya mimarlık okumak istiyorum. 5 ay boyunca sıkı çalışırsam ilk 400 veya 500 bine girme olasılığım var mı? Geçen sene biraz karışık geçti benim için. Bu sene hevesim var öz güvenim var.

2025 YKS sınavına 5 ay var. Geçen sene hiç çalışmadım 1 milyon kişi arasında girdim. Bu sene babamın tavsiyesiyle mezuna kalarak tekrar gireceğim. Sayısalım çok kötü diyebilirim. Sözelde biraz yapabiliyorum. İşletme veya mimarlık okumak istiyorum. 5 ay boyunca sıkı çalışırsam ilk 400 veya 500 bine girme olasılığım var mı? Geçen sene biraz karışık geçti benim için. Bu sene hevesim var öz güvenim var.

İlla okuyacağım diyorsan git. O sıralamaya girme ihtimalin var ama o sıralamalarda okusan iş bulman zor bulsanda alacağın maaşın pek iyi olacağını sanmam.

400 500k sıralamalara hepsini a yapsan girersin. Eşit ağırlık için konuşacağım bu sıralamalarda netler genelde TYT için 40 45 AYT ise 25 bu ufak bir bilgi ile yapılabilecek bir net sayısı.

Dostum. Koşulları kendi kendinize neden zorluyorsunuz. Mimarlık veya işletme okusan atanma puanları yüksek. Özel sektör asgari ücret veriyor. Atanması kolay 2 yıllık bir bölüm oku, geç karşıya. Lisans da ilk 10 bine girmediğin sürece 4 yıllık okumak manasız. İlk 1 milyona girip lisans okumak işsizlik garantisi verir. Bu dediklerimi dikkate al lütfen. Ön lisans bölümlerine bak hangisi daha çok atanıyor ve atama puanı düşük. Ona göre seçimini yap. Hayatın kurtulur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı