5 Aydır Stabil Çalışan Sistem 1 Aydır Sürekli Donuyor

FinalKenpachi

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.

Bios'u default ayarlarına çevirerek yaptığım oc işlemlerini teker teker denedim. Sorunun ramlerden kaynaklandığını gördüm. 5 aydır 1600 MHz hızında çalınan ramlerim, artık bilgisayarın donmasına sebep olmaya başladı. 1333 hızına aldığımda sorun çözülüyor. Sorum şu daha önce aylardır 1600 hızında kullandığım ramlerim hangi sebepten ötürü artık donmaya neden oluyor?

Sistemim;

Asus M5A97 R2.0
Sapphire R9 290 Tri-X Oc
Fx X8 8320
Gskill 16Gb (2X8Gb) Ripjawsx Ddr3
Cooler Master G750M 80Plus 750W

Not: Sorun kesinlikle sıcaklık ile alakalı değil. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

''OC yaptığınızda ramlerin mhz değerlerini düşük tutun''. Demişti @Recep Baltaş Uygun fiyatlı sistem toplama rehberinde. Zaten sistem yüke biniyor.

Ramlerde bir sıkıntı var 1333MHz olunca düzeliyorsa.
Bu konuya bakar mısın ?

Şu an yapıyorum testi. Hızları 1600e çektim test için.

Edit: Yüzde 33 oldu ve hata yok henüz.

''OC yaptığınızda ramlerin mhz değerlerini düşük tutun''. Demişti @Recep Baltaş Uygun fiyatlı sistem toplama rehberinde. Zaten sistem yüke biniyor.

Ona bir şey demiyorum. Benim sorunum daha önce sorun çıkarmadan çalışan sistem, birden bire 1600 hızında neden donmaya başladı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…