5 aylık laptopa format atmaya değer mi?

Makaleler
8
Yer
Castel Sant'Angelo
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R1056NT
i5-14500HX | RTX 4060 Mobile 120W | 32 GB DDR5 5200Mhz
Laptoptopu alalı yaklaşık 5 ay oldu. Düzensiz yüklenen programıdır, karışık kurulan Linux dağıtımlarıdır hepsi var. Cihazda önemli bir veri olmadığını düşündüğümden Windows 11 LTSC kurarak format atmayı düşünüyorum. Yaklaşık 150 GB indirmem gereken oyun var, değer mi bunları indirme işkencesine?

Eğer cihaz hala hızlı ise atma bence birkaç ay sonra yap, yapacaksanda uyumadan önce format atıp oyunları indir sabaha kadar olur hayatımda hiç format atmadığımdan format süresini bilmiyorum.

Karışık bir depolama yani kendiniz temizlemicekseniz atın gitsin hocam.

Bence yeniden başlamakta fayda var.

Herhangi bir sorun yaşamıyorsan atmana gerek yok bence.

İndirme, git harddisk varsa ona at dosyaları sonrasında formattan sonra tekrar kur. Ancak dediğiniz kadar karışıksa bilgisayar, o zaman tertemiz bir kurulum yapın kafanız rahat etsin. Oyunlarla da uğraşmadan direkt sıfırdan indirip kurun. 150gb bir şey değil. LoL + Valorant zaten 80 90GB olmuş. Gece yatmadan önce koysanız ayrı ayrı günlerde 2 3 günde iner oyunlar zaten. Steamde kuyruğa alırsınız gece yarısı birisi biter diğeri başlar. Atın gitsin hocam kafanız rahat olsun.

LTSC çekirdek performansı düşürüyor yani, sanırsam Windows Home ya da Pro kuracağım öyleyse.

LTSC çekirdek performansı düşürüyor yani, sanırsam Windows Home ya da Pro kuracağım öyleyse.
Yanlış görmüşüm, arttırıyormuş. O zaman LTSC kuruyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…