5 bin TL bütçeyle Xbox mı PlayStation mı alınmalı?

Pablo19

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 5.000 TL bütçem var ve oyun konsolu almak istiyorum. Nitekim bu bütçeyle yeni konsollar alamayız ikinci el böyle işimi görecek ortalama oyunları ortalama.
Şekilde oynatacak önerilerinizi bekliyorum. Konsol hakkında hiçbir bilgim yok, hayatımda konsol oynamadım. Xbox serisi mi yoksa PS serisi mi iyi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede anca PS3 bulursun oda alınmaz günümüzde 2 nesil eski cihaz, yerine Xbox One bulabilirsin geçen neslin konsolu hala FIFA NBA vs. oyunlar çıkıyor.

Hocam bende Xbox One S var ve memnunum. Eski nesil olmasına rağmen birçok oyunu kolaylıkla oynayabiliyorum.
Bu bütceye Xbox daha uygun gözüküyor.

One X varmış bir de hocam o nasıl? Bir de hocam nereden almalıyım ikinci elde ortalama fiyat nedir?

Xbox One S bulursan kaçırma derim. PS4 fat kasalar bu fiyata zor bulunuyor ve genelde tamirli oluyor.

Hocam One S nereden alınır ikinci el nasıl anlarım tamir görmediğini.

Bu bütçede anca PS3 bulursun oda alınmaz günümüzde 2 nesil eski cihaz, yerine Xbox One bulabilirsin geçen neslin konsolu hala FIFA NBA vs. oyunlar çıkıyor.

Hocam çok yeni çıkan oyunlarla aram yok sadece kafam dağılsın mantığında GTA FIFA kaldırsa yeter nereden almamı tavsiye edersiniz.

One X varmış bir de hocam o nasıl? Bir de hocam nereden almalıyım ikinci elde ortalama fiyat nedir?

Hocam One S nereden alınır ikinci el nasıl anlarım tamir görmediğini.

Hocam çok yeni çıkan oyunlarla aram yok sadece kafam dağılsın mantığında GTA FIFA kaldırsa yeter nereden almamı tavsiye edersiniz.

One X falan bulaşmayın çıkabiliyorsanız Series S alın, GTA FIFA rahat kaldırır, fat One yerine One S almanız biraz daha iyi olur ama performans olarak fark yok.

Hocam emin değilim piyasa konusunda fakat 5 bin civarı bulunabilir sanırım.

Önemli konulardan bazıları;

Cihazda derin çizik, çatlak var mı?
Cihazın arkadasındaki Microsoft güvenlik etiketi çıkarılmış mı veya sökülmüş mü? Sökülmesi yetkisiz tamir gördüğüne işaret edebilir.
Cihazın arkasındaki portlara bakmak faydalı olabilir herhangi bir eğilme portların uçlarında bükülme var mı durumu önemlidir. Bunun için satın alıma gittiğin yere bir USB bir de HDMI kablosu götürebilirsin.

Oyun kumandasında ise;

Anolog çubuklarını kullanarak takılma veya kendi kendine hareket etmesi var mı kontrol etmek gerekir.
Tüm tuşlara basarak rahat çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.
Oyun kumandasının pil kapağını açarak oksitlenme vb. durum var mı kontrol edebilirsin.

Isınma ve Ses kontrolü ;

En az 30 dk çalıştırıp ısı ve ses kontrolü yapmak da fayda verebilir. Fan kısmı üstte bulunur burada aşırı ısınma var mı? Hava geliyor mu ( fan çalışıyor mu ) ve herhangi bir düzensiz ve rahatsız edici ses var mı?

Yukarıda belirttiğim şeylere dikkat edebilirsin bunun dışında aklıma bir şey gelmedi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı