5 bin TL kodlama için monitör önerisi

Znet

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar, ben bu zamana kadar monitör kullanımı için her zaman Hz, tepkime süresi, ghosting gibi seçenekleri değerlendirdim. Şu an oyunlarla olan ilişkimi epey azaltmış durumdayım. ViewSonic 2 adet monitörüm mevcut, ilk monitörüm VX2718, bir de yeni aldığım XG2431 monitörüm var. Yeni aldığım monitörü iade etmeyi düşünüyorum, artık oyun oynamayı azaltmam gerektiğini fark ettim. Yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve çalışma hayatına girmeme epey az bir zaman kaldı, bana kodlama için bir monitör önerebilir misiniz? Bütçe 5 bin TL'yi geçmezse çok hoş olur. Bir de bu monitörlerin birbirleriyle arasındaki farklar nedir? Mesela 9 bin TL'ye 60 Hz monitör de var, benim aldığım gibi 240 Hz ve 0.5 ms monitör de var. 2K ve 4K seçeneklerini biliyorum bir tek fiyata etki eden, ama diğer monitörler 2K da olmayabiliyor. Beni aydınlatıp kodlama ortamı için uygun bir monitör önerebilir misiniz? Herkese şimdiden teşekkürler.

Oyuncu monitörü ama iş içinde kullanabilirsin diye düşünüyorum hem fiyatı da iyi.

Monitörü değiştirmek zorunda değilsin bende 27" 144hz 2k monitörle çalışıyorum. Hatta 60hz bir monitöre göre (2. monitörüm 60hz) kodlarla dolu bir sayfayı kaydırdığınızda bile farkı hissediyorsunuz.

9 bin ₺ örneğinizdeki fark panel farkı olabilir.

Evet, katılıyorum. 60hz farkı çok hissettiriyor, ama 144hz ve sonrası için ben çok bi fark olduğunu düşünmüyorum şahsen, oyunlarda fark edebiliyorum ancak.

Pivot özelliği olması hoş olurdu hocam, ama yine de aklımda. Renk doygunluğu olarak sizce tercih edilebilir mi?

Hem oyun hem iş için kullanacak ise en azından pivot özellikli bir monitör önerseydiniz hocam.
Kodlamada pivot işe yarıyor.
Evet, katılıyorum. Ben pivot monitörlere baktım ve xg2431 aldım, ama şöyle bi sıkıntı var ve düşünemedim Ana monitörüm olduğu için bunu dik kullanıp yan monitörümü yatay kullanmak bir garip geldi, değiştirme sebeplerimden biri de bu aslında. Yan monitörümü ana monitör yapıp diğer monitörü de pivot almayı düşünüyorum

Hocam selamlar.
Dün bende aynı şekilde bir monitör arıyordum. Çok da anlamam donanımdan. Sadece kodlama için kullanacağım. Burada gezdikçe sipariş iptal ediyorum.
Şu an en son siparişim AOC 24G4X oldu.

Bunu neden düşünmüyorsunuz? Benim oyun ile alakam yok. Yazılım mühendisi olarak sadece kodlama yapıyorum.
Pivot özelliği olsun ve şık dursun istiyorum. Pek bir kriterim yok açıkçası. 5K ya kadar da bütçem vardı. Bunu öneren çok olduğu için aldım. Kodlama için sizce bir dezavantaj mı? Neden bunu düşünmediniz.

Hocam selamlar, ben oyuncu monitörleri açısından alınabilecek en iyi monitörü aldığımı düşünüyorum. Benim uzmanlık alanım oyunlar olduğu için öyle bir tercih yaptım, attığınız monitör de oyuncu monitörü zaten.

Benim burda takıldığım şey başka fiyatlara oyuncu monitörleri açısından daha düşük hertz, tepkime süresi vs. özelliklerine sahip monitörlerin aynı fiyata hatta daha pahalıya satılabilmesi. Yani, bu farklar dışında monitörlerin diğer fark yaratan özelliklerine hakim değilim. Sizin attığınız monitör de güzel bir monitör ama "gaming" bir monitör, biz yazılım için ya da başka işler için kullanmak istediğimizde ne gibi özellikler ararız, ben bilemiyorum. Yoksa attığınız monitör elbette güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…